Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Na Svetem Štefanu namenu predali novo poslovilno vežico (video)


V sredo, 26. oktobra, so na Svetem Štefanu svojemu namenu predali novo poslovilno vežico, katere izgradnja je narekovala nefunkcionalnost in dotrajanost prejšnje. V turobnem in deževnem vremenu so se dogodka poleg domačinov udeležili župan občine Šmarje pri Jelšah, predsednik KS Sveti Štefan, šentviški župnik ter ostali, ki so pripomogli k realizaciji in izgradnji objekta.

Pred nagovorom predsednika KS Sveti Štefan Jakoba Romiha, ki si ga lahko poleg izjave ogledate v spodnjem video prispevku, so zapeli Šentovski fantje. Nato je za navzoče pozdravil župan občine Šmarje pri Jelšah Jože Čakš: “Po svoje dobrodošli ob tem objektu, ob katerem nam prav gotovo misli uhajajo k tistemu, čemur je namenjen – tudi dnevi so taki in današnji, s katerim se bližamo prazniku vseh svetnikov je eden izmed takšnih, ki nas spominjajo na minevanje in odhajanje in prav je, da temu trenutku v življenju, ki je neizbežen, damo tudi svojstven pečat. Če je celotno življenje imelo svoj pečat, sporočilo, je prav in spodobno, da je tudi ob zaključku nekako tako.”

Zgoraj: notranjost prostorov; spodaj: oba sodelujoča pevska zbora
Zgoraj: notranjost prostorov; spodaj: oba sodelujoča pevska zbora

Župan je poudaril je, da smo v šmarski občini že petič v zadnjih desetih pred obnovljenim ali novim tovrstnim objektom. V Šmarju je bil zgrajen povsem nov objekt, obnovljene vežice so v Zibiki, na Kristan Vrhu in v Šentvidu. Na Svetem Štefanu so ga dočakali prav zdaj: “In danes lahko z zadovoljstvom rečemo, da je delo opravljeno in upamo lahko, da bo služilo svojemu namenu. S tem objektom tudi kraj pridobiva neko svojo novo površino, ki s celotno podobo daje novi videz urejenosti. Vsi se spominjamo, kako težak je bil dostop do starega objekta in da je bilo potrebno precej stvari na novo urediti, tudi z zemljišči in vsem ostalim.”

Župan je v nagovoru med drugim omenil, da je višina vloženih sredstev okoli 150.000€, večina denarja je šlo iz naslova občinskega proračuna. Ob tem je izpostavil, da je bilo na zadnji seji Občinskega sveta kar nekaj vprašanj in očitkov v zvezi s tako visoko investicijo. Vendar investicija ni šla »samo« za vežico, temveč je bilo potrebno urediti tudi okolico, parkirišča in javno razsvetljavo. Na koncu se je župan zahvalil vsem, ki so pripomogli h končni podobi vežice. Omenil je še, da kar se tiče del na pokopališčih, v prihodnosti nameravajo prenoviti streho vežice na Sladki gori, obnove pa so potrebne tudi škarpe na večini pokopališč.

Zgoraj: predsednik KS Sveti Štefan in župan občine Šmarje pri Jelšah; spodaj: šentviški župnik in sodelujoči pri projektu
Zgoraj: predsednik KS Sveti Štefan in župan občine Šmarje pri Jelšah; spodaj: šentviški župnik in sodelujoči pri projektu

Po nagovoru župana je zapel še cerkveni pevski zbor. Sledil je blagoslov vežice, ki ga je opravil šentviški župnik Janez Nerad. Po prerezu traku, ki ga je ob županu in predsedniku KS Sveti Štefan opravila ga. Pavla, desna roka župnika in katehistinja. Po otvoritvi je sledil ogled prostorov in pogostitev v bližnjem gasilskem domu.

Slavnostni prerez traku
Slavnostni prerez traku

Del sredstev pri opremi je prispevala KS Sveti Štefan in podjetje Gekott d.o.o. Projekte za vežico je izdelal gospod arhitekt Marjan Čebela – Studio List Celje, gradbena dela pa je izvedlo podjetje GIC Gradnje – Rogaška Slatina. Nadzor je opravilo podjetje NAVOR Celje. 

Vabljeni k ogledu nagovora in izjave predsednika KS Sveti Štefan.

 
v/t/f: Egon Horvat