Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Košarkarski praznik v Rogaški Slatini po željah domačih košarkarjev in državnih prvakov (foto in video)


superpokal krkaZ uvrstitvijo v najmočnejšo slovensko košarkarsko ligo je KK Rogaška Crystal pripadla organizacija tekme za Superpokal Slovenije. Za prvo lovoriko v sezoni sta se pomerila trenutno najmočnejši slovenski moštvi Krka Novo mesto in Union Olimpija. Krkaši so pred polnimi tribunami v Ratanski vasi ubranili lanski naslov. Pred osrednjo tekmo večera sta se v lokalnem derbiju in prvemu obračunu 3. kroga Pokala Spar pomerila domači klub in novinec v drugoligaški druščini KK Terme Olimia iz Podčetrtka.

V galeriji na Kozjansko.info si oglejte fotografije včerajšnjega dogajanja v Rogaški Slatini.

Krka s prvo lovoriko v sezoni
Tako Krka kot Olimpija sta se v primerjavi z lansko sezono predstavila v spremenjenih zasedbah. Kot kaže, so se v začetku sezone v ekipo bolje vklopile okrepitve Novomeščanov. Krka je vodila praktično celotno srečanje. Olimpija je bila blizu a so Krkaši v odločilnih trenutkih odigrali bolje. Po prvi četrtini so varovanci trenerja Nenada Trajkovića, ki je v začetku letošnje sezone sedel na Krkino klop, vodili z rezultatom 20:13. Olimpija je do polčasa prednost zmanjšala na 6 točk, v zadnjih deset minut pa so Krkaši krenili s prednostjo osmih točk. Prednost so zadržali do zadnjega piska sirene in s tem klubske vitrine obogatili s prvo letošnjo lovoriko. Na listi strelcev obeh ekip so bili pri vrhu Američani. Za Krko je Baxter dosegel 20, Stinson 18 in Jordan 11 točk. Za Ljubljančane je Green dosegel 19, Ćapin 15 in Thompson 13 točk. 

V spodnjem posnetku si oglejte izjave, ki smo jih zbrali po tekmi. S trenerjema Nenadom Trajkovićem in Sašom Filipovskim, Krkinim košarkarjem Zoranom Dragićem in košarkarsko legendo Petrom Vilfanom smo se pogovarjali o tekmi, novih okrepitvah, pripravah na sezono in povratku košarke na najvišji ravni v Rogaško Slatino.

superpokal

supepokal

superpokal

kk krka

Rogaška do prepričljive zmage
Na prvi tekmi Pokala Spar so košarkarji Rogaške upravičili vlogo favorita in zanesljivo premagali lokalne rivale iz Podčetrtka. Prvo četrtino so Slatinčani dobili z rezultatom 20:10. V uvodu druge četrtine so Podčetrčani zaigrali bolje in se približali na samo 3 točke zaostanka. Po minuti odmora so člani KK Rogaška Crystal znova stvari vzeli v svoje roke in hitro ušli tekmecem. Dobili so vse štiri četrtine in ob koncu vknjižili visoko zmago z rezultatom 89:58. V vrsti zmagovalcev sta bila strelsko najbolj razpoložena Miljković z 28 in Blesić s 27 točkami, za KK Terme Olimia je Abramovič dosegel 24 točk. Povratna tekma bo v torek ob 19. uri v Podčetrtku.

V spodnjem posnetku si oglejte, kaj sta po tekmi povedala trenerja Matej Bakšič in Ervin Dragšič. Slatinski strateg Bakšič je bil kljub visoki zmagi nezadovoljen s pristopom svojih košarkarjev, Dragšič pa pravi, da dva visoka poraza ne bosta vplivala na vzdušje v ekipi.

Rogaška Crystal : Terme Olimia 89:58 (20:10, 23:18, 21:9, 25:21)

Rogaška Crystal: Miljković 28, Blesić 27, Šoškič 8, Ambrož 6, Pešič 6, Tomič 6, Smajlović 4, Milašinovič 3, Petrovič 1,  
Terme Olimia: Abramovič 24, Teržan 12, Maček 11, Globovnik 4, Štahl 4, Trupaj 2, Gobec 1.

 
rogaska terme
 
macek
 
kk rogaska

Več fotografij v galeriji na Kozjansko.info (klik)

v/t/f: Marko Kovačevič