Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Adernalin in vonj po bencinu na Old school meetingu v Rogaški Slatini (foto)


1. oktobra so v Rogaški Slatini brneli motorji, dišalo  je po bencinu in sproščalo se je precej adrenalina. Jagi in Mihael Ferjanič sta se odločila, da bosta vsem ljubiteljem moto športa in starodobnikov pripravila pravi motoristični spektakel. Svoje lepotce je razstavljalo 14 lastnikov, na parkirišču pred Steklarno Rogaška pa so za sproščanje adrenalina poskrbeli Jure Križman, Andrej Jardan in brata Finžgar.
 
Prisotni so se zbrali na parkirišču za Centrom SuperSij. Na ogled je bilo 14. lepotcev: BMW m3, BMW dixi, Ferrari 208, dva hrošča, delta integrale, porsche, manta, dva opel kadeta, formula BMW in formula  super vw. Motociklist Luka Dečko, domačin ki je v tem športu zelo uspešen je razkazal svoje motorja Yamaha 600 ccm in ducati 999.
Nataša Klevže je predstavila lastnike lepotcev, potem pa je vsak nekaj tehničnih podrobnosti povedal o svojem konjičku. 
 
Dogajanje se je nato prestavilo na parkirišče pred Steklarno Rogaška. Najprej je Andrej Jardan z gokartom drzno odpeljal nekaj krogov. Brata Miro in Jože Finžgar sta vsak na svoji formuli, kot strela drvela po parkirišču. Omeniti velja, da je formula vw njuna izdelava, ki je bila narejena za stavo iz starega motorja, najdenega na odpadu. Formula super vw ima absolutni rekord Grobnika (1.35,20). Druga formula, ki je v njuni lasti je formula BMW. Preden sta jo odkupila, je bila  to karbonska tekmovalna formula, ki je drvela po večjih dirkališčih sveta, zdaj pa se uporablja, kot tekmovalna šolska formula za nacionalni tekmovalni projekt. Slatinčan Jure Križman, pa je z akrobacijami na motorju obiskovalcem jemal dih. 
Andrej Jardan na gokartu.
Formula vw, izdelava bratov Finžgar.
Jure Križman Akrobat na motorju.
Vabljeni k ogledu fotogalerije Old school meetinga.
t/f Polona Bercko