Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Zaključek lig v odbojki na mivki in košarki; pokal ŠZK osvojila ekipa Virštanja; 11. turnir vabljenih dvojic


 
Športna zveza Kozje je skozi letošnje poletje organizirala dve ligi, ligo trojk v odbojki na mivki in poletno ligo v košarki, obe pa sta se zaključili ob Kozjanskem sejmu.

V ligi trojk v odbojki na mivki je sodelovalo šest ekip, ki so skupaj odigrale 10 krogov, zadnja dva minuli konec tedna. In prav zadnja izmed vseh tekem je odločala o naslovu prvaka. V njej sta se pomerili ekipi Rajmax in Tenis klub Kozje, ki sta imeli do zadnjega kroga vsaka po en poraz. Po izenačenem prvem nizu, ki ga je na razliko dobila ekipa Rajmax, so bili v drugem še nekoliko bolj prepričljivi ter se veselili zmage. S tem so se ekipi Tenis klub Kozje maščevali za poraz v prvem delu lige ter osvojili skupno prvo mesto. Na drugo mesto se je tako uvrstila ekipa Tenis klub Kozje in na tretje ekipa Šketova gorca.

V poletni ligi v košarki so sodelovale štiri ekipe in tudi tu sta bila na sporedu še zadnja dva kroga. Naslov prvaka je že pred zadnjimi tekmami osvojila ekipa ŠD Kozje, se pa je tokrat odločalo o drugem in tretjem mestu. Pomerili sta se ekipi Blanca 2003 in Podčetrtek. Mladi igralci Podčetrtka so povedli, vendar jih je do polčasa ekipa Blance ujela, nato pa so v drugem polčasu prišli v majhno vodstvo, ki so ga uspešno obranili do konca tekme. Drugega mesta se je tako veselila ekipa Blanca 2003, tretjega Podčetrtek, na četrto pa se je uvrstila ekipa Dren Lesično.

Pokal ŠZK osvojila ekipa Virštanja

Tradicionalna obsejemska prireditev ob Kozjanskem sejmu je tudi pokalno tekmovanje Športne zveze Kozje v malem nogometu v katerem sodelujejo ekipe, ki nastopajo v Ligi malega nogometa »Štus Design« Kozjansko.

Letos je tako imelo pravico nastopa 13 ekip. Tri ekipe se turnirja sicer niso udeležile, tekmovanje pa je motil tudi dež. Kljub temu so ostale ekipe prikazale veliko mero znanja in borbenosti. V polfinale so se uvrstile ekipe MM Gasilček Imeno, ŠK Virštanj, ŠD Podsreda in ŠD Buče. Slednji morebiti nekoliko presenetljivo, saj so izločili dve ekipi, ki sta višje na prvenstveni lestvici. Finalna tekma je bila edina tekma turnirja, ki se je odločila po streljanju kazenskih strelov. Srečnejši in spretnejši so bili igralci ekipe ŠK Virštanj, drugo mesto je zasedla ekipa MM Gasilček Imeno tretje pa ekipa ŠD Podsreda.

 

Enajsti turnir vabljenih dvojic

Vsakoletni prispevek Tenis kluba Kozje k prireditvam ob Kozjanskem sejmu je organizacija turnirja vabljenih dvojic. Prvega so organizirali že leta 2001, ko so otvorili razsvetljavo na teniških igriščih, letošnji pa je bil že enajsti. Na njem so se zbrali zaslužni člani domačega kluba v goste pa so povabili tudi nekaj bivših krajanov Kozjega.

Tekmovanje je potekalo po sistemu žrebanih dvojic, kar pomeni, da so po vsakem odigranem krogu igralci zamenjali svoje partnerje. Šest sodelujočih dvojic je odigralo po štiri tekme, na koncu pa so se seštele osvojene igre za vsakega posameznika. Najboljši štirje so se uvrstili v finale turnirja, naslednji štirje pa v tekmo za tretje mesto. Končna zmagovalca turnirja sta postala dvojica Zoran Perčič – Tomaž Mlinar, ki sta v finalu premagala dvojico Roman Gradišek – Aleš Zajc, končno tretje mesto pa sta osvojila Ljubo Perčič in Jože Zajc.

R.G.