Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Zaključek 3. poletnih vaških iger: skupna zmaga Polju ob Sotli


Zaključek in finalni del tretjih poletnih vaških športnih igre Polje ob Sotli 2011 se je odvijal v soboto, 10. 9. 2011. Vaške igre, na katerih je sodelovalo osem vasi, so letos potekale v devetih disciplinah, kar je omogočilo udeležencem športno aktivnost skozi celotno poletje. V igrah je sodelovalo 155 udeležencev, ki so skupaj imeli 279 nastopov. Zadnja disciplina, nogomet, je odločala o skupnem zmagovalcu, saj so si bile prve tri vasi po osmih disciplinah rezultatsko izjemno blizu. Vasi Polje ob Sotli, Lastnič in Sedlarjevo so bile v razmaku pičlih štirih točk, kar je obetalo zanimiv zaključek iger.

Zaključek se je odvijal v Športnem parku Polje ob Sotli z malim nogometom, ki pa je hkrati štel tudi za 2. pokal KS Polje ob Sotli. Ekipe so bile razdeljene v dve skupini po štiri, iz katerih sta napredovali dve najboljši ekipi. V prvi skupini so bile Dekmanca, Vrenska Gorca, Sela in Polje ob Sotli, v drugi skupini pa so Lastnič, Sedlarjevo, Brezovec-Reberca in Buče. Napredovanje sta si izborili Vrenska Gorca in Polje ob Sotli ter Lastnič in Buče. V skupinskem delu je najprej Sedlarjevo izpadlo iz boja za skupno zmago. Polfinalna para sta bila Vrenska Gorca – Buče in Polje ob Sotli – Lastnič. Prvo vstopnico v finale si je po napetem boju priigrala Vrenska Gorca.

Drugi polfinale je bil še bolj zanimiv, saj sta si nasproti stali ekipi, ki sta se borili za skupno zmago. Zmagovalec drugega polfinala je tako dal tudi skupnega zmagovalca. Po ogorčenem boju do zadnjih sekund, je zmaga pripadla igralcem Polja ob Sotli, ki so se lahko veselili svojega prvega skupnega slavja v vaških igrah. Zmaga nad Lastničem ni zadovoljila apetitov igralcev Polja, saj so na koncu po strelanju penalov osvojili tudi prvo mesto v malem nogometu. Tretje mesto pa je pripadlo igralcem iz Buč.

Po odigranem nogometu in krajšem odmoru je sledila kratka slikovna predstavitev celotnega dogajanja vaških iger, ki je povrnila spomine na celotno dogajanje pestrega športnega poletja v Polju ob Sotli. Po predstavitvi je sledila podelitev medalj in pokalov, kjer so na pomoč priskočili župan občine Podčetrtek Peter Misja, predsednica KS Polja ob Sotli Helena Avgustinčič in občinski svetnik Zlatko Juričan, ki so se za popestritev zaključka skupaj s sponzorji pomerili v metanju trojk. Po celotnem programu je sledilo druženje do jutranjih ur.

Končni vrstni red: 

1. mesto: Polje ob Sotli

2. mesto: Lastnič

3. mesto: Sedlarjevo

Od 4. do 8. mesta si sledijo: Vrenska Gorca, Buče, Sela, Brezovec-Reberca in Dekmanca.

ŠD Polje ob Sotli se zahvaljuje vsem, ki so pripomogli pri izvedbi 3. Poletnih vaških športnih iger.

Besedilo in fotografije: ŠD Polje ob Sotli

Pripravil: Egon Horvat