Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Nogomet: Šmarčani z zmago iz Ormoža, Rogaška premagala Kozje, poraz Šentjurja in Mons Claudiusa


nogometNogometni klubi iz Obsotelja in Kozjanskega so minuli vikend zabeležili dve zmagi in tri poraze. V Štajerski nogometni ligi so Šmarčani visoko zmagali na gostovanju v Ormožu, Šentjurčani pa visoko izgubili v Podvincih. V Medobčinski članski ligi Golgeter so Slatinčani na domačem igrišču premagali Kozjane, Rogatčani pa so izgubili proti Radečam.

Štajerska nogometna liga

Na tekmi 6. kroga ŠNL med domačim NK Carrera Optyl Ormož in NK Šmarje pri Jelšah v prvem polčasu ni bilo zadetkov. So pa bili strelci precej uspešnejši v nadaljevanju. V 51. minuti je domači igralec Tadej Kolarič igral z roko v kazenskem prostoru, sodnik pa je dosodil enajstmetrovko v korist Šmarja. Kapetan David Firšt je z bele točke popeljal varovanca Ibrahima Neskića v vodstvo. Pet minut kasneje je Žiga Vraničar podvojil prednost. Domači so se približali v 65. minuti, ko je vratarja Marka Pepelnaka ugnal Rok Lah. Šmarčani so hitro odgovorili in z zadetkom Burima Asllanaja mirno krenili v končnico. Do konca srečanja so še dvakrat zatresli mrežo. V 77. minuti je bil uspešen Alen Neskić, v 83. pa Nejc Deučman.

V Podvincih je moral šentjurski vratar Miha Zdovc kar sedemkrat po žogo v svojo mrežo. Igralci domače Betonarne Kuhar so prvi polčas z enim zadetkom Aleša Požegarja in dvema Marcela Vindiša dobili z rezultatom 3:0. V drugem polčasu sta Požegar in Vindiš nadaljevala s strelskimi vajami. Prvi se je ob izteku 90 minut ustavil pri štirih, drugi pa pri treh zadetek. Častni gol za Šentjur je z enajstmetrovke dosegel Demir Džaferović.

Po porazu NK Marles hiše iz Limbuša so Šmarčani, ki so v 6 krogih zbrali 5 zmag in en neodločen izid, s 16 točkami sami na vrhu lestvice Štajerske nogometne lige. Drugouvrščena Pesnica je zbrala 14, Drava in Marles hiše pa 13 točk. Šentjurčani s 6 točkami zasedajo 10. mesto na prvenstveni razpredelnici. Prihodnjo soboto Šmarčani na domačem igrišču pričakujejo igralce Podvincev, Šentjurčani pa se odpravlajo v Šoštanj. Šmarčane v sredo čaka še tekma 3. kroga Pokala MNZ Celje, ko v goste prihaja ekipa Krškega, ki je v 2. krogu izločila Šentjur.

Carrera Optyl Ormož : Šmarje pri Jelšah 1:5 (0:0)
Lah (65′); Firšt (51′ – 11m), Vraničar (56′), Asllanaj (69′), Neskić (77′), Deučman (83′)

Postava Šmarja: Pepelnak (od 88′ Jesenko), Stiplošek, Mauher (od 46′ Deučman), Mraz (od 71′ Kobilšek), Oparenović, Jančič, Asllanaj, Drofenik, Šepec (od 60′ Neskić), Firšt, Vraničar (od 82′ Čakš); trener: Ibrahim Neskić

Podvinci Betonarna Kuhar : MU Šentjur 7:1 (3:0)
Požegar (11′, 64′, 78′, 81′), Vindiš (21′, 32′, 88′); Džaferović (72′ – 11m)

Postava Šentjurja: Zdovc, Hladin (od 57′ Kozar), Mikše, Zevšek, A. Jevšenak (od 68′ Kladnik), Matuš, U. Jevšenak, Belak, Blažević (od 75′ Kramer), Džaferović, Lampret; trener: Matjaž Šnabl 

Rezultati in lestvica
Zapisniki

MČL

Lokalni derbi 5. kroga MČL so bolje začeli Kozjani, ki so po prvem polčasu z 1:0 vodili v Rogaški Slatini. Iz enajstmetrovke je v 25. minuti zadel Miha Golob. Slatičnani so izenačili po uri igre, ko je zadel Kristjan Drofenik. Končni rezultat je bil postavljen v 90. minuti, ko je Luka Kantolić uspešno izvedel enajstmetrovko za zmago NK Rogaška GIC Gradnje z 2:1.

Rogaški Mons Claudius je na domačem igrišču gostil člane NK Radeče. Gostje so prvi polčas dobili z 2:0, zadela pa sta Nejc Ribič in Bruno Pukl. V 57. minuti, ko je drugič zadel Ribič, so imele Radeče že tri zadetke prednosti. Po zaostanku so monsi zaigrali bolje, Za znižanje izida je najprej zadel Primož Močnik, v sodnikovem podaljšku pa še Mario Špoljar, a časa za preobrat ni bilo dovolj.

NK Rogaška GIC Gradnje, ki je v 5 krogih zbrala 4 zmage in en neodločen izid, ostaja na 1. mestu prvenstvene razpredelnice. Mons Claudius je po tretjem porazu sezone padel na 5 mesto, Kozjani, ki so v dosedanjem delu prvenstva zbrali 3 točke, pa si z laškim Pivovarjem delijo zadnje mesto na lestvici. Prihodnjo soboto Kozjani na domačem igrišču pričakujejo Radeče, Slatinčani pa Pivovarja. Rogatčani se odpravljajo na gostovanje v Vranskem. Rogaško v sredo čaka še tekma 3. kroga Pokala MNZ, ko v goste prihaja NK Šampion Celje.

Rogaška GIC Gradnje : KNK Ekod Kozje 2:1 (0:1)
Drofenik (60′), Kantolić (90′ – 11m); Golob (25′ – 11m)
Zapisnik

Mons Claudius : Radeče 2:3 (0:2)
Močnik (59′), Špoljar (92′); Ribič (4′, 57′), Pukl (20′)
Zapisnik

*Fotografija je simbolična

t:mK

Rezultati in lestvica