Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Na Resevni praznovali občinski praznik in planinski jubilej (foto in video)


V soboto, na datum šentjurskega občinskega praznika, so pri planinskem domu na Resevni pripravili slavnostno akademijo s podelitvijo priznanj ob šentjurskem občinskem prazniku, ki so jo združili s proslavo ob 60-letnici Planinskega društva Šentjur. Še pred pričetkom prireditve so nekaj deset višinskih metrov nižje namenu predali kilometer asfaltirane poti, ki se konča na jasi pri spomeniku NOB.
 
Ipavčevo plaketo so za zasluge pri razvoju območja Prevorja podelili Mirku Pajku, pisni priznanji pa Planinskemu društvu Šentjur in literatu Danielu Artičku, ki sta ga predlagala Literarno društvo Šentjur za opus del o zgodovini tukajšnjih krajev in društvo Izviri Dobrina za prizadevanja v prvih letih delovanja. Priznanja so prejeli tudi najboljši šolarji. 
 
Podpredsednik Planinske zveze Slovenije Tone Tomše je v planinskem delu prireditve najzaslužnejšim članom PD Šentjur podelil priznanja. Zlati častni znak sta prejela: Veronika Perc in Andrej Zalar; srebrni častni znak so prejeli: Mira Gaberšek, Marjan Kovačič, Boris Šmid in Karolina Šolinc; bronasti častni znak pa: Branko Petauer, Franc Škoberne in Janko Zorko. Prihodnje leto bosta spominsko plaketo prejela Amalija Jager ob 90-letnici in Franc Šet, ki bo praznoval 95 let.
 
 
 
 
 
Na prizorišču je nastalo tudi obilo zanimivih videoposnetkov. Najprej vabljeni k ogledu občinskega dela prireditve z nagovori predsednika PD Šentjur Mira Rožeja, župana mag. Marka Diacija, predsednika KMVVI Boštjana Pisanca, obrazložitvami nagrad, zahvalo Daniela Artička in nagovorom župana srbske Požege

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Planinski del posnetkov zajema nagovor podpredsednika PZS, informacijo o ustanovnem dekretu PD Šentjur, nagovor Mihe Iskra, voščila in darila planinskih društev in skupno glasbeno točko Pihalnega orkestra Šentjur ter resevniškega harmonikarja Rada Freceta

 
 
 
 
 
 
 
v: bR