Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Ipavčev šahovski turnir v rokah črnogorskega velemojstra


Šentjurski hotel je na račun šaha za en teden znova zaživel, saj so gostili XI. memorial Jožija Ipavca.

Organizatorji iz Šahovskega društva Šentjur so z nagradnim skladom v obliki 4.000 € in praktičnimi nagradami privabili tudi nekaj močnih šahistov iz tujine. Na koncu je med 60 udeleženci slavil črnogorski velemojster Milan Draško s 7,5 točk iz 9 partij. Enako število točk je osvojil drugouvrščeni hrvaški mednarodni mojster Robert Lončar, tretjeuvrščeni hrvaški mednarodni mojster Zvonimir Meštrović pa je osvojil 6,5 točk.

Uvrstitve šentjurskih šahistov: 16. Darko Plahuta (5,5 točk), 21. Franc Gazvoda (5,0), 34. Željko Mackovšek 4,5, 42. Samanta Pahole (4), 47. Darko Zorič (3,5), 55. Luiza Gaber (2).

Mladinskega turnirja se je udeležilo 13 šahistov. Med domačimi igralci je Nuša Hercog zasedla 5. mesto, Aljaž Švegler 8., Maja Majcen 10., Alen Švegler 11. in Ana Majcen 13.

Povezava k spletni strani turnirja z vso statistiko

 

Pešec dvakrat prvi

Na turnirju v Rogatcu je Šentjurčan Franc Pešec je osvojil prvo mesto s 11,5 točkami pred Darkom Plahuto, ki je osvojil 11 točk. Na turnirju je sodelovalo 28 šahistov. Dobro formo je Pešec potrdil tudi v hrvaški Pregradi 2011, kjer je z zmago prednosti suvereno zmagal. Plahuta pa je kot drugi Slovenec osvojil šesto mesto.


br, jg / Šentjurske novice, 28. 9. 2011 

 

Danes bo v Šentjurju hitropotezni turnir za pokal Občine Šentjur