Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Gasilsko tekmovanje GZ Šmarje v Kozjem 2011 (foto, video)


Gasilce, zbrane v društvih Gasilske zveze Šmarje pri Jelšah je minulo nedeljo v Kozjem pričakalo jasno in sončno jutro, česar z zadnjih članskih gasilskih tekmovanj zveze niso bili vajeni (lani in predlani je lilo kot iz škafa). Pogoji za izvedbo tekmovanja so tako bili idealni, predvsem pa enaki za vse udeležence. Teh je bilo res veliko – 64 gasilskih desetin v šestih kategorijah.

Člani A, članice A, člani B in članice B so se tako pomerili v vaji z motorno brizgalno, štafeti 400m z ovirami in vaji razvrščanja, veterani in veteranke pa v vaji s hidrantom in vaji raznoterosti.

 

V elitni kategoriji članov A se je med 25 tekmujočimi ekipami najbolje odrezala enota PGD Sv. Florijan z 401,02 točkami, drugo mesto so osvojili gasilci PGD Steklarna Rogaška Slatina I z 395,27 točkami, tretje pa člani PGD Šmarje pri Jelšah z 370, 38 točkami

 Med članicami A so s prvim mestom presenetile gasilke PGD Sveti Štefan (362,04), ki so premagale sotekmovalke s Kristan Vrha za dobro eno točko. (360,95). Tretje mesto so osvojile članice PGD Steklarna Rogaška Slatina s 355,05 točkami.

V kategoriji članov B so svojo dobro pripravljenost potrdili gasilci PGD Mestinje (404,51) s prepričljivim točkovnim naskokom pred PGD Sveti Štefan (379,34). Še posebej impresivno so Mestinjčani izvedli vajo z motorno brizgalno, kar si lahko ogledate v spodnjem video posnetku. Tretje mesto so osvojili gasilci PGD Rogaška Slatina.

Med članicami B je prepričljivo slavila Pristava pri Mestinju (350,54) pred PGD Lesično-Pilštanj-Zagorje (327,86) in PGD Šentvid pri Grobelnem (319,34).

 V veteranski konkurenci so svoje znanje in izkušnje najbolje unovčili člani PGD Steklarna Rogaška Slatina (401,40), pred sovrstniki iz Šmarja pri Jelšah (399,50) in ekipo PGD Polje-Sedlarjevo (381,60).  

V kategoriji starejših gasilk sta nastopili ekipi PGD Polje-Sedlarjevo in PGD Kozje. Gasilske prvo omenjenega društva so bile uspešnejše s 373,50 pikami, medtem, ko so jih članice PGD Kozje osvojile 369,79.

Prve tri ekipe iz vsake kategorije so se uvrstile na regijsko tekmovanje, ki ga bo sredi oktobra prav tako gostilo Kozje, saj je za organizacijo na vrsti domača gasilska zveza GZ Šmarje pri Jelšah. 

Rezultate tekmovanja si podrobneje poglejte s klikom na to povezavo.

V fotogaleriji na Kozjansko.info (klik) si oglejte več fotografij s tekmovanja, spodaj pa dodajamo še video vaje z motorno brizgalno, ki jo je hitro, učinkovito in brez kazenskih točk izvedla zmagovita enota med člani B – PGD Mestinje. 

Desetar ekipe člani B PGD Imeno, podčetrtški župan Peter Misja je dokazal, da zna hitro tečiTekaško stezo kozjanskega športnega parka je v štafeti preizkusil tudi desetar enote članov B PGD Imeno, sicer župan Podčetrtka Peter Misja

Več fotografij si oglejte v fotogaleriji na kozjansko.info (klik!), spodaj pa še video izvedbe vaje z motorko s strani članov B PGD Mestinje.