Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Dan Obsotelja in Kozjanskega na MOS: Ko zadiši po domačih dobrotah (foto)


dan ok mos“Subregija Obsotelje in Kozjansko postaja vse bolj prepoznavno kot turistična destinacija slovenskih in tujih gostov. K temu veliko prispeva tudi predstavitev na MOS,” je povedala direktorica Razvojne agencije Sotla Bojana Žaberl ob Dnevu Obsotelja in Kozjanskega na MOS.

RA Sotla že vrsto let predstavlja turistično ponudbo subregije na MOS. »Ljudje že dobro

inoxandrej
Pokrovitelj prispevka: Inox Andrej – montaža vseh vrst inox ograj. GSM: 070 732 977, e-pošta: [email protected], www.inoxandrej.com
poznajo našo ponudbo. Območje ni več prepoznavno zgolj po turističnih gospodarstvih, kot sta Terme Olimia in Zdravilišče Rogaška, ampak se vedno bolj povečuje tudi zanimanje za turistično ponudbo na podeželju,« je povedala Žaberlova. Med zanimivejšimi točkami v Obsotelju in Kozjanskem so Muzej na prostem in dvorec Strmol v Rogatcu, samostan in ena najstarejših evropskih lekarn v Olimju, Kozjanski park, grad Podsreda, baročna cerkev na Sladki Gori in cerkev sv. Roka s kalvarijo v Šmarju pri Jelšah.

Letos se subregije Savinjske statistične regije drugič zapored predstavljajo skupaj v sejemski dvorani K. »Kot celotna Savinjska regija lahko enotno nastopamo na trgu v Sloveniji in tujini. Tako lahko izkoristimo vse možnosti, da se čim bolj racionalno in učinkovito predstavimo. V okviru RDO Dežela Celjska, v katero so vključene skoraj vse subregije območja, se oblikuje skupna ponudba regije, ki bo zanimiva in privlačna tudi za tuje turiste,« je povedala Žaberlova.

Na MOS sta se s posebnim dnevom že predstavili subregija Osrednje Celjsko in Dravinjska subregija, nedelja pa je bila v znamenju Obsotelja in Kozjanskega. Mize v sejemski dvorani K so bile cel dan obložene z domačimi dobrotami. Na sejmišču so pekli jabolčni zavitek in s tem obiskovalce povabili na praznik Kozjanskega jabolka, ki ga bodo v začetku oktobra pripravili v Kozjanskem parku. Za ostale dobrote so poskrbele članice društev kmetic Ajda in Gaja. Pestra kulinarična ponudba je po mnenju Žaberlove ena pomembnejših sestavin učinkovite predstavitve na sejmu. »Obiskovalci se ravno zaradi tega radi ustavijo na našem razstavnem prostoru. Ob dobri hrani in pijači jim lahko dobro predstavimo našo turistično ponudbo,« je povedala. Da grla po okusnih prigrizkih niso ostala suha, so poskrbeli člani Društva vinogradnikov Rogaška Slatina. Predstavili so tudi tradicionalna znanja in obrti, za kar so poskrbeli uslužbenci Muzeja na prostem Rogatec.

dan ok

dan ok

dan OK

dan ok

t/f: mK