Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Šmarski kolesarski maraton: lepo vreme in dobra organizacija privabila skoraj 500 kolesarjev (foto in video)


kolesarski maratonOb Rokovem teku je Šmarski kolesarski maraton največja športno – rekreativna prireditev na šmarskem. Nedeljska 8. izvedba te priljubljene prireditve je tudi letos privabila številne kolesarje iz vseh koncev Slovenije, nekaj jih je prišlo tudi z druge strani Sotle. Za vožnjo po eni od treh prog med obsoteljskimi griči se je prijavilo 468 rekreativcev.

Na štartu, ki je bil tudi tokrat pred Gasilskim domom Šmarje pri Jelšah, je bilo veselo že dobro uro pred začetkom kolesarjenja. Zbrane so zabavali harmonikar Žan Stres in Rifl godci, ki so že stalnica prireditve v organizaciji kolesarske sekcije ŠD Šmarje pri Jelšah. Maraton so tudi letos obiskali lastniki starodobnih koles, združeni v klubu Večno mladi iz Šentjurja. Svoje izdelke so na stojnicah ponudili člani šmarske čebelarske družine, Društvo vinogradnikov Trta in Društvo kmetic Ajda. Ob 10. uri pa se je začelo zares. Pred startom je kolesarjem srečno pot zaželel župan Jože Čakš in poganjanje pedal se je lahko začelo. Prvi so na pot krenili malčki, udeleženci mini maratona v dolžini 1000 metrov, za njimi pa še preostali kolesarji, ki so tudi letos lahko izbirali med tremi po dolžini in zahtevnosti različnimi progami. Okrog poldneva so prvi kolesarji že začeli voziti v cilj, kjer so se lahko pogostili z golažem in ostalo kulinarično ponudbo.

Utrip letošnjega Šmarskega kolesarskega maratona lahko preverite v 100 fotografijah, zbranih v naši fotogaleriji. Več o maratonu in ostalih aktivnostih šmarskih kolesarjev pa boste izvedeli ob ogledu spodnjega posnetka. Pogovarjali smo se z vodjo kolesarske sekcije ŠD Šmarje pri Jelšah Jako Rihtaričem.

smarski kolesarski maraton

Po podatkih organizatorjev se je na 8. Šmarski kolesarski maraton prijavilo 468 kolesarjev 

kolesarski maraton
Nekateri so se na maraton odpravili v družbi otrok
vecno mladi
Tudi letos so v Šmarje prišli člani kluba Večno mladi s svojimi starodobnimi kolesi
rifl godci
Brez Rifl godcev ni Šmarskega kolesarskega maratona
zan stres
Nastopil je tudi Žan Stres

Več fotografij v galeriji na Kozjansko.info (klik)

O Šmarskem kolesarskem maratonu lahko berete tudi na našem forumu, ki ga pridno soustvarjajo člani kolesarske sekcije ŠD Šmarje.

v/t/f: Marko Kovačevič