Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Ljudske pevke Deteljice na Juneževi domačiji predstavile svoj tretjio zgoščenko


 

Po vaseh se je včasih po opravljenem delu prepevalo pod lipo sredi vsi. Ta običaj so obudile Ljudske pevke Deteljice iz Rogaške Slatine. V okviru občinskega praznike občine Rogaška Slatina so v idiličnem kmečkem okolju Juneževe domačije predstavile svojo tretjo zgoščenko.

Začetki prepevanja Deteljic segajo v poletje 2004. Takrat so se Ivanka Drofenik, Marija Šrimf, Anita Pasarič in Lidija Drame odločile za ohranjanja ljudskega izročila s pesmijo. Pri igranju na stare instrumente, kot so lončeni bas, “rifl”, bučke cuge, jih spremlja harmonikar Viktor Volf.  Zaradi službenih obveznosti jih Lidija Drame ne spremlja več že nekaj časa. Nastopajo v širši okolici Rogaške Slatine in štajerske. Svojo prvo zgoščenko, ki je izšla leta 2005, so predstavile na televiziji Celje in Štajerskem valu. Drugo zgoščenko z naslovom “Štirilistna deteljica” , so izdale leta 2008.

Svojo tretjo zgoščenko “Vse je veselo kar živi”, ki vsebuje deset pesmi so predstavile na Juneževi domačiji. V goste so povabile Obsoteljske slavčke in Ljudske pevke iz Rogatca. Tako je nedeljsko popoldne minilo v prijetnem druženju, prepevanju ljudskih pesmi,ob  žlahtni kapljici in dobrotah ki so jih Deteljice pripravile ob pomoči društva Gaja. Vsem, ki so kakorkoli pripomogli, da je promocija njihove zgoščenke bila izpeljana tako kot je treba , se Deteljice iskreno zahvaljujejo. 

 

Obsoteljski slavčki, pojejo že 16 let in so izdali štiri zgoščenke. Prihajajo iz različnih koncev Obsotelja.

Ljudske pevke iz Rogatca, pojejo že 16 let in so izdale štiri zgoščenke.

 Deteljice s harmonikarjem Viktorjem Volfom.

Pod slamnato, streho v prijetni senci so prisotni prisluhnili ubranemu ljudskemu petju.

Ob mizi polni dobrot, se je druženje na Juneževi domačiji nadaljevalo v pozno popoldan.

Polona Bercko