Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Jubilejni 40. Pokaži, kaj znaš, v Dobju (foto)


V nedeljo, 31. julija 2011 se je v Dobju odvila jubilejna, že 40. prireditev Pokaži, kaj znaš, ki jo je tudi tokrat povezoval g. Tone Vrabl. Tradicionalno prireditev v organizaciji Kulturnega društva Dobje vsako leto obišče veliko ljudi iz cele Slovenije. Prva organizatorja prireditve sta bila ga. Jožica in g. Franc Salobir, ki še danes v rokah držita vodilne niti prireditve. Svojo glasbeno pot so na odru v Dobju pričeli mnogi znani slovenski ansambli, med drugim Vesele Štajerke in Modrijani.

Gre za prireditev, ki daje možnost vsem, ne glede na starost, da se predstavijo sami (s petjem, instrumentom ali kombinacijo obojega), v duetu ali ansamblu.

Ker je prireditev tekmovalnega značaja, vsako leto podelijo tudi štiri nagrade – za prva štiri mesta. Nastopajoče, ki tekmujejo v skupni in ne v ločenih kategorijah, ocenjujeta štiričlanska strokovna komisija ter štiričlanska naključno izbrana komisija občinstva. Končni rezultati so seštevek točk obeh komisij skupaj.

Na letošnji jubilejni prireditvi so nastopili: harmonikarji Matej Brglez, Nik Ašič, Domen Trobiš, Žiga Kališnik, pevka Kaja Humski, ljudske pevke Deteljice,harmonikarsko-pevska dueta Anja in Jože Rezec ter Kaja Humski in David Šket, harmonikarski duet Vesela ventilčka, etno-glasbena skupina Vrajava peč ter ansambli Poskočni muzikanti, Potep, ansambel bratov Jug, Jelša, Pogled, Šmarski odmev, Nemir, Navihani muzikanti ter družinski ansambel Petrovčič.

 

Letos so slavili Navihani muzikanti iz Savinjske doline, drugo mesto si je prislužil ansambel Nemir iz Mokronoga, tretji je bil harmonikar Domen Trobiš, učenec g. Roberta Gotarja, četrto mesto pa je pripadlo ansamblu Šmarski odmev iz Šmarja pri Jelšah.

 

Tudi letos je Kulturno društvo Dobje poskrbelo, da so obiskovalce proti večeru zasrbele peté. Po končanem uradnem
delu so namreč za ples in dobro voljo poskrbeli člani ansambla Slovenski zvoki iz Rogaške Slatine.

Vabljeni k ogledu naše fotogalerije

Povezavo do svoje fotogalerije nam je poslal tudi Vid Aužner.

t/f Dejan Hribernik