Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Jernejeva nedelja v Zibiki: od kraljeve poroke do kravje rulete (foto in video)


jernejeva nedeljaZ avgustom je prišla tudi Jernejeva nedelja s šaljivimi igrami v Zibiki, prireditev, ki so jo KS, PGD in KD Zibika pripravili že 18. zapovrstjo. 13 ekip se je pomerilo v zanimivih igrah za pokal Zibike, izvedli so tudi tekmovanje v vleki vrvi in kravjo ruleto. Za dobro voljo pozno v noč je skrbel ansambel Slovenski zvoki.

Kot je to že v navadi, so bile tudi letošnje šaljive igre posvečene aktualnim dogodkom minulega leta. Tako so se tekmovalci spopadali z bakterijo e coli, pripravili kraljevo poroko, reševali fukošimsko elektrarno pred cunamijem ter lovili Bin Ladna in Gadafija. Igre na poligonu, ki je vključeval tudi prvo krožišče, tunel in obvoznico v šmarski občini, so se zaključile že s tradicionalnim, letos nekoliko spremenjenim tekom v vreči. Največ spretnosti in hitrosti na 18. izvedbi šaljivih iger so pokazali člani ŠD Kristan Vrh in s tem prevzeli prehodni pokal. Drugo mesto so osvojili tekmovalci z Nezbiš, tretje mesto pa so si razdelili člani ŠD Šentvid in Društvo vinogradnikov Trta. Kako so se tekmovalci spopadali z nekaterimi igrami, si lahko ogledate v spodnjem posnetku. Obiščite tudi našo galerijo fotografij.

 

jernejeva nedelja

jernejeva nedelja

V sklopu zibiških šaljivih iger največ pozornosti gledalcev, ki se jih je tudi letos zbralo veliko, pritegne tekmovanje v vlečenju vrvi. Kljub nekoliko nejasnim pravilom, ki so povzročila nekaj hude krvi, smo videli zanimiva tekmovanja. V moški konkurenci so bili najmočnejši člani Društva vinogradnikov Trta, med ženskami pa so se najbolje odrezale članice ŠD Šentvid. Pestro popoldne se je prelevili v večer, na oder so stopili člani in članica ansambla Slovenski zvoki in veselica se je lahko začela. Dodajmo še, da so organizatorji tudi letos poskrbeli za kravjo ruleto. Kravo je ob pomoči staršev domov odpeljal mladi Tim Belej iz Orehovca.

jernejeva nedelja

vleka vrvi

kravja ruleta

Nekateri kar peš do Zibike
Vez med pobratenima gasilskima društvoma iz Zibike in Gaberk so letos že desetič še dodatno utrdili s pohodom iz Gaberk v Zibiko. Vsako leto se člani obeh društev peš odpravijo v goste k drugemu. Janez Zelcer, Pavel Zupevc, Igor Rezman in Sandi Judež so se letos odpravili iz Gaberk v Zibiko. Za dobrih 70 kilometrov poti so porabili dva dneva in v Zibiko prišli še pravočasno, da so si ogledali šaljive igre.

gaberke zibika

Več fotografij z Jernejeve nedelje v galeriji na Kozjansko.info (klik)

v/t/f: Marko Kovačevič