Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Glasovirke potrjujejo primat (video)


 
Vokalna skupina Glasovir je 19. junija pripravila svoj tradicionalni koncert, že deveti po vrsti, poimenovan Večer po Ipavčevo lipo. Koncertu je ostalo ime še iz časov, ko so se maloštevilne prireditve na Ipavčevini odvijale dobesedno pod stoletno lipo. Vokalno skupino Glasovir vodi profesorica Simona Zdolšek. Marsikdo jih še pomni po starem imenu Ženska vokalna skupina skladateljev Ipavcev Šentjur, ki so ga spremenile pred letom in pol in nepovezano s tem svojo kvaliteto prestavile še na višjo raven. Dekleta so poleg MePZ Zarja Akvonij zagotovo eden najuspešnejših pevskih sestavov na Šentjurskem zadnjih nekaj let. Že petkrat so na območni reviji pevskih zborov, ki jo organizira Anita Koleša, bile s strani uradne ocenjevalke predlagane za nadaljevanje in nastop na regijskem nivoju.

Tudi na letnem koncertu pevke niso razočarale, še več, nekaj čez sto obiskovalcev so s svojim performansom navdušile. Njihov nastop lahko označimo kot pevski presežek tega poletja. Pripravile so širok nabor pesmi, vse zapete pa so bile v rangu težjih. Rdeča nit koncerta, ki ga je povezovala Tina Vengust, so bile slovanske pesmi. Gost večera je bil sekstet klarinetov Pan Ars, v katerem igra polovica Šentjurčanov – Jurij Hladnik, Bernard Belina in Nataša Aškerc. Njihova kvaliteta je nesporna, kar so ponovno dokazali, na koncu pa skupaj z organizatoricami izvedli Ipavčevo pesem Domovini.

Odlično tudi na regijskem nivoju
Da presegajo lokalni nivo, so glasovirke dokazale z odličnimi nastopi, potrditev svojega dobrega dela pa so pevke dobile na regijskem srečanju malih vokalnih skupin. Čeravno ni bilo točkovanja za nastop, so bile pri ocenjevalcu revije prof. Nikolaju Žličarju izpostavljene kot najboljše, kar je hvalevreden rezultat. Za ta nastop so morale zmanjšati tudi število pevk, saj je bilo to omejeno na enajst. Glasovirke so Šentjur zastopale s tremi skladbami: Veličanje Kirila in Metodija, Prepirljivko in ljudsko Če bi jas bejla fčelica.

jg / Šentjurske novice, 27. 7. 2011


v: bR