Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Drugi sklop Festivala Musica 2011 se nadaljuje


V organizaciji Javnega zavoda za turizem Rogaška Slatina se je Festival Musica 2011 ta vikend prevesil v drugi sklop dogajanja, ki poteka na teraso restavracije ob robu zdraviliškega parka. Od petka do nedelje so se zvrstile različne zvrsti glasbe. Mateja Starič Trio je v petek zabaval obiskovalce z zvoki Fada in latinsko-ameriške glasbe, Brencl banda je v soboto navdušila z zvoki svetovne ljudske glasbe, nedelja pa je minila ob zvokih flamenka v izvedbi Dua Cana.
 
V svet portugalskega Fada in latinsko-ameriške glasbe je obiskovalce na petkov večer popeljal Mateja Starič trio. Čeprav so Fad nekoč prepevali le moški se je vokalistka Mateja Starič ob spremljavi harmonike Janeza Dovča in kontrabasa Matije Krivca odločila za prepevanje te zvrsti glasbe. Trio ponuja izvirno interpretacijo portugalskega Fada ter glasbo Zalenortskih otokov, Latinske Amerike in Španije in tej glasbi je bilo moč prisluhniti tudi na petkov večer.
 
Sobotni večer je minil v stilu svetovne ljudske glasbe, v izvedbi Brencl bande, ki je nastala pod vplivom navdušenja nad ljudskim izročilom. Izhaja iz Bistrice ob Sotli, njihova slovanska krila jih nosijo po svetu glasbe različnih narodov. Polona Žalec- vokal in violina, Rok Šinkovec- harmonika in vokal, Matija Krivec kontrabas in vokal in Andrej Boštjančič kitara in vokal skozi svoje ritme pojejo v en skupen glas o sreči, žalosti in brezčasju.
Duo Cana je na nedeljo večer pričaral ritme flamenka. Flamenko kitarist Matjaž Stošič in vrhunski cajonist Damir Mazrek sta s svojo ritmično bogato in barvito glasbo očarala vse prisotne. Zvoki flamenka so se zlili s soji sveč in preplavili zdraviliški park Rogaška Slatina.
Brencl banda in Duo Cana, na naslovni fotografiji Trio Mateje Starič.
 
Uro pred koncertom Dua Cana je pod arkadami Kristalne dvorane Grand hotela Rogaška potekal tradicionalni tamburaški koncert  ob prazniku Marijinega vnebovzetja s KUD Majšperk. Vsako leto ga skupaj  organizirata Terme Spa Rogaška, Grand hotel Rogaška  in Turistično društvo Rogaška Slatina. Tamburaši iz Majšperka so že nekaj let redni gostje na različnih prireditvah v Rogaški Slatini. Skupaj igrajo že šest let, zvoki njihovih glasbil so množično občinstvo zabavali debelo uro poseben pečat pa so dodali solisti Petra Turk Rupreth vokal, Sergej Rupreth vokal, Doroteja Avguštin vokal, Nastja Klein flavta, Doris Soršak flavta in Miha Možina bisernica. 
Vokalista Petra Turk Rupreth in Sergej Rupreth  s Tamburaškim orkestrom KUD Majšperk
Koncertu KUD Majšperk je prisluhnilo številno občinstvo
 
t/f: Polona Bercko