Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Dobrodelni koncert v Kristalni dvorani GH Rogaška gostil vrhunske operne pevce


Obiskovalci dobrodelnega koncerta v Kristalni dvorani GH Rogaška so bili priča vrhunskemu opernemu petju Daniele Bruera (sopran), Marie Miccoli (mezzosopran) in tenorista Francesca Marsiglia. Na klavirju jih je spremljala Linda di Carlo, samostojno pa se je predstavil tudi pianist Maestro Paolo Dalmonte. Zbrani  denar koncerta je bil namenjen dobrodelni organizaciji “Save the  children”.

Mezzosopranistka Maria Miccoli je študirala na glasbenem liceju “G. Paisiello” v Tarantu, kjer je diplomirala z odliko. Leta 2000 je zmagala na 54. tekmovanju Evropske unije za mlade pevce gledališča “Sperimentale” iz Spoleta, leta 2001 pa je prejela nagrado Enrico Caruso v Milanu. Odpela je glavne vloge v Verdijevem Rigoletu in Falstaffu, Pucinijevi Madame Butterfly in Bizetovi Carmen.
Sopranistka Daniela Bruera je petje začela študirati na glasbeni akademiji Pierlugi da Palestrina v rodnem Calgaryju, nadaljeval pa v Milanu na glasbeni akademije G. Verdi. Leta 1990 je zmagala na tekmovanje As.Li.Co., kasneje pa debatirala v Vivaldijevi operi Juditha Triumphans. Pela je v operah kot so Figarova svatba, Janko in Metka, Falstaffu, West side story, La Traviata in mnogih drugih.

Tenorist Francesco Marsiglia, rojen v Neaplju je diplomiral z odliko na glasbeni akademiji v Salernu, kasneje je na višjem nivoju sledila diploma na glasbenem inštitutu Orazio Vecchi v Modeni, kjer je dobil posebno pohvalo za odličnost. Nastopil je v številnih vlogah v opernih hišah v Rimu, Bariju, Ravenni, Toulonu, Sofiji in mnogih drugih.

Pianist Maestro Paolo Dalmonte je začel igrati z osmimi leti. Študiral je na glasbeni akademiji Pierlugi da Palestrina in leta 1991 diplomiral na glasbeni akademiji Arrigo Boito v Parmi. Kot solist je sodeloval na številnih glasbenih prireditvah med odmevnejšimi je izvedba Rapsodije v modrem Georga Gershiwina z Mediteranskim orkestrom. Svoje znanje podaja mlajšim študentom v različnih glasbenih šolah in privatnih lekcijah.

Dobrodelni koncert so Terme Rogaška organizirale skupaj s podjetjem Herblife Italija, katerega člani so dolgoletni gostje Rogaške Slatine. Zbrani denar 576 EUR so namenili dobrodelni organizaciji “Save the children”, projektu “Podpora na daljavo”, ki otrokom v deželah kjer poteka projekt omogočajo boljše življenje skozi šolanje z nakupom nujnih življenjskih potrebščin. Terme Rogaška že tretje leto sodelujejo pri projektu od katerih prejema pomoč deček iz Neaplja. 
Maria Miccoli in Linda di Carlo
Maestro Paolo Dalmonte, navdušeno občinstvo, Francesco Marsigilia in Linda Di Carlo, zahvala organizatorjev.
 
V spodnjem video prispevku si oglejte kako zveni operno petje tenorista  Francesca Marsigilia. 
 
 
t/f/v: Polona Bercko