Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Šentjursko poletje: Nuška namesto Sandre; Broadway I love 2011


 
Na prvi julijski ponedeljek je na Ipavčevem vrtu ponovno zadonela glasba. Organizator prireditve Javni sklad RS za kulturne dejavnosti (JSKD) – Območna izpostava Šentjur pod taktirko Anite Koleša je v okviru Šentjurskega poletja pripeljal povratnike iz lanskoletnega koncerta – skupino Gamma. Lani nastopajočim vreme ni bilo naklonjeno, letos pa jih lep poletni večer ni oviral pri muziciranju. Edino zadrego na samem začetku nastopa jim je povzročalo polurno zvonenje cerkvenega zvona. Gamma je za letošnjo temo izbrala večino pesmi avtorja Astorja Piazzolle ter etno skladbe iz sveta, ki jih je za Gammo priredil mladi celjski skladatelj Leon Firšt. Kvintet Gamma sestavljajo: pianist Gregor Deleja, violinistka Anja Čretnik Videmšek, akordeonist Mihael Strniša, kitarist Aljaž Cvirn in kontrabasist Miha Firšt, ki je humoristično prevzel tudi povezovanje koncerta.

Napovedana gostja, pevka zbora Perpetuum Jazzile Sandra Feketija, je zaradi zdravstvenih težav, ki jih je staknila na turneji omenjenega zbora po Ameriki, svoj nastop odpovedala, a so glasbeniki takoj našli zamenjavo. Za vokalno podporo trem skladbam so povabili Nuško Drašček, ki je suvereno in briljantno odpela svoj del. Gamma in Nuška so poln avditorij vrta Ipavčeve hiše tako navdušili, da jih poslušalci z burnim aplavzom kar niso spustili iz odra in si tako prislužili dva dodatka.

jg / Šentjurske novice, 27. 7. 2011

 

Kot pove že letnica v naslovu, je koncert muzikalov na vrtu Ipavčeve hiše že tradicionalna prireditev Šentjurskega poletja. Obiskovalci vrta Ipavčeve hiše v Zgornjem trgu so 16. julija imeli moč videti še en poletni kulturni presežek. Organizator prireditve je bilo Društvo ljubiteljev umetnosti Celje, roko nad celotno izvedbo pa drži profesor solo petja Boštjan Korošec, ki poučuje v glasbeni šoli v Šentjurju. Petnajst deklet in glasba v živo so pričarali čudovit večer s petjem, plesom, igranjem in muziciranjem. Dekleta so vrhunsko odpela in odplesala nekaj skladb muzikalov v angleškem jeziku. Broadway I love je rezultat mednarodne pevske delavnice z udeleženci in mentorji, ki je bila izvedena že petič. Udeleženci delavnic so se spoznali z vsemi prvinami plesa, petja in igre. V Šentjurju so se predstavile domačinke Ana Šket, Karin Šket in Eva Čakš.

jg / Šentjurske novice, 27. 7. 2011

 

Poročanje s predstave Broadway I love v Celju (+video)