Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

OZRK Šentjur: Andreja Tisel nič več v.d.


Odborniki šentjurske območne organizacije Rdečega križa so konec maja na Kozjanski domačiji v Dobju izpeljali letno skupščino. 

S funkcije so uradno razrešili sekretarja Slavka Slejka, njegov odhod oz. peripetije z izplačili so lani dvigale kar nekaj prahu, vsega menda še niso zaključili, saj naj bi svoje povedala še zunanja revizija. Nadomestila ga je Andreja Tisel, že doslej zaposlena pri OZRK Šentjur, vendar ne bo nikomur nadrejena. Nad njo bo bdel dolgoletni predsednik mag. Štefan Tisel.

Skupni prihodki so lani znašali 113.152,82 EUR, odhodki pa 135.559,13 EUR, pri čemer so fiksni stroški dela znašali 80 tisočakov.

Iz poročila sledi, da so lani organizirali 11 krvodajalskih akcij s 1.111 krvodajalci, kar je 68 manj kot leta 2009. Na 26 akcijah oz. postajah so izvedli 1.146 meritev krvnega tlaka in 782 meritev holesterola v krvi.

Skupno so lani 3.240 posameznikom razdelili 23.594 kg hrane. Občani so prišli po 12.917 kosov oblačil, obutve oz. posteljnine.

Starejše so zbrali na petih srečanjih, ki se jih je udeležilo 437 občanov. 900 občanov je doživelo obisk predsednikov krajevnih organizacij in poverjenikov tako na domu kot v domovih starejših.

Od 265 kandidatov jih je 230 opravilo izpit iz prve pomoči za bodoče voznike. Dejavnosti je seveda še več; med manj odmevnimi omenimo, da so lani petim posameznikom v 24 svetovanjih pomagali s psihosocialno pomočjo.

Naslednja krvodajalska akcija bo v četrtek, 23. junija, med 7. in 11. uro, v šentjurskem kulturnem domu. V samem Šentjurju bodo morali najti tudi novo osebo na čelu krajevne organizacije, saj je Karolina Šolinc odstopila.

V soboto so v šentjurskem kulturnem domu pripravili srečanje krvodajalcev. Srečanje je potekalo ob zabavnem programu s Stanetom Vidmarjem. Na srečanju, ki ga sta ga s svojim obiskom počastila župan občine Šentjur Marko Diaci in bivši župan Štefan Tisel, ki je hkrati tudi predsednik RK Šentjur, so podelili priznanja za najbolj vestne krvodajalce, ki so svojo kri darovali najmanj petnajstkrat. Poleg priznanj so si člani krvodajalske akcije prislužili tudi skromno darilo. Po koncu srečanja je Rdeči križ Šentjur pripravil zakusko za vse obiskovalce krvodajalskega srečanja.

Omenimo še, da je ekipa OZ RK Šentjur – Gasilska zveza Šentjur na regijskem preverjanju usposobljenosti enot prve pomoči Civilne zaščite v Celju v začetku meseca tretjič zapored pometla z vso konkurenco.

br, S.M. / Šentjurske novice, 22. 6. 2011

 

Regijsko preverjanje usposobljenosti enot prve pomoči Civilne zaščite: Šentjurčani spet na vrhu

Srečanje krvodajalcev in nekatere druge aktivnosti OZRK

 

Peljimo jih na morje

 

*Na fotografiji utrinek s srečanja krvodajalcev; Andreja Tisel je na sliki desno