Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

MC Šentjur predstavil poletni program; kviz o poznavanju občine (foto in video)


Mladinski center Šentjur je na novinarski konferenci najavil nekaj svojih prihodnjih aktivnosti, ki so jih razdelili na tri projekte. V okviru Mladih, ki jih je mar bodo julija barvali škarpo na igrišču v Dramljah, na Mestnem trgu bodo razstavili slogane o prostovoljstvu, ki ga bodo promovirali tudi s posebno leseno skulpturo. Na Ponikvi bodo pomagali pri pleskanju mladinskih prostorov, v Gorici pri Slivnici pa bodo mlade s srečanje skušali angažirati k osnovnemu povezovanju.

Med 4. in 28. julijem bodo po večini občine potekale mladinske delavnice, podrobnejši spored pa je na spletnem mestu Mladi Šentjur.  

V začetku avgusta bodo v 11 krajevnih skupnostih, torej v vseh razen KS Vrbno-Podgrad in Šentjur-Rifnik, izpeljali akcijo Tvoje dejanje šteje, kjer mlade seznanjajo o podobi in delovanju občine. Konec avgusta načrtujejo srečanje mladih iz vse občine, lokacija pa še ni znana. Vodje posameznih projektov so: Mojca Zupanc, Mojca Stropnik in Vid Slana.

Novinarje so seznanili tudi s sodelovanjem pri prostovoljskem projektu Občinski uslužbenci in mladi skupaj na delu, kjer bodo do jeseni k njihovemu delu skušali pritegniti uradnike iz Mestnega trga 10. Projekt se sicer izvaja v 9 občinah in stane 35 tisočakov, vendar v Šentjurju za to ne bodo porabili posebnih sredstev.

Pred kratkim so v sejni dvorani pripravili kviz o poznavanju šentjurske občine, kjer so na podlagi najboljšega sestavljanja zemljevida krajevnih skupnosti zmagali učenci OŠ Franja Malgaja Šentjur, saj so bile ekipe ob 30 vprašanjih zelo izenačene.

Osnovnošolci poznajo našo občino! (+fotogalerija)

 

Oglejte si posnetek enega od težjih vprašanj in nastop enega kvizovcev

   

t/f/v: bR