Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

3. poletne vaške igre Polje ob Sotli se prevešajo v drugo polovico


V petek, 15. 7. 2011, so se poletne vaške igre Polje ob Sotli nadaljevale z disciplino, ki je lani še ni bilo v okviru iger, s šahom. Tekmovanja se je udeležilo 24 tekmovalcev. Igralo se je ekipno, vsaka vas z vsako s časovno omejitvijo 10 min na tekmovalca.

Največ zmag sta si priigrali vasi Sedlarjevo in Dekmanca, a je zmaga zaradi medsebojnega dvoboja odšla v Sedlarjevo. Tretje mesto je pripadlo Polju ob Sotli. Od četrtega do osmega mesta so si vasi sledile po naslednjem vrstem redu: Buče, Lastnič, Brezovec-Reberca, Vrenska Gorca in Sela, ki pa se nažalost niso udeležili turnirja.

Skupni vrstni red po šahu: Polje ob Sotli 85 točk, Sedlarjevo 76 točk, Lastnič 53 točk, Brezovec-Reberca 50 točk, Buče 48 točk, Vrenska gorca 42 točk, Sela 34 točk in Dekmanca 28 točk. Do sedaj se je vaških iger udeležilo že 86 tekmovalcev, ki so skupaj imeli že 119 nastopov. Glede na to, da so se igre prevesile v drugo polovico je pričakovati, da se bodo te številke še povečale.

Igre se bodo nadaljevale prihodnji petek s košarko v Športnem parku Polje ob Sotli in naslednji dan s streljanjem z zračno puško in z odbojko v Domu krajanov in gasilcev Buče ter v Športnem parku Buče.

t/f: ŠD Polje ob Sotli

Pripravil: eH