Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

3. poletne vaške igre Polje ob Sotli: boj za skupno zmago se nadaljuje


Za tekmovalci, udeleženci tretjih vaških iger Polje ob Sotli, je že šest disciplin in v boju za skupno zmago še zdaleč ni nič odločeno. Nazadnje, v soboto, jim je uspelo izpeljati strelanje z zračno puško v Domu krajanov in gasilcev Buče.

Vsako vas so zastopali 4 strelci, ki so imeli na voljo deset strelov. Za skupno uvrstitev je štel seštevek vseh štirih tekmovalcev. Največ spretnosti v tej disciplini so prikazali strelci Vrenske Gorce, ki so skupaj nastreljali 344 krogov.  Drugo mesto je z 321 krogi pripadlo Lastniču, medtem ko je tretje mesto z 298 krogi pripadlo Bučam. Krog manj kot Buče so nastreljali strelci Sedlarjevega in tako osvojili četrto mesto. Od petega do osmega mesta so si vasi sledile po naslednjem vrstnem redu: Sela 273, Brezovec-Reberca 249, Dekmanca 243 in Polje ob Sotli z 222  krogi. Posebej navdušuje dejstvo, da so se streljanja udeležile tudi predstavnice nežnega spola.

Istočasno so imeli organizatorji namen izpeljati tudi odbojko na novo odprtem igrišču na mivki na Bučah, pri čemer pa jim je ponagajalo vreme in jim preprečilo turnir izpeljati do konca. Nadaljevanje odbojke bo v petek, 29.7, ob 17.30, na igrišču na mivki na Bučah.

 

Skupni vrstni red po strelanju:

1.       Polje ob Sotli                    103

2.       Sedlarjevo                         96

3.       Lastnič                             88

4.       Buče                                83

5.       Vrenska Gorca                   78

6.       Brezovec-Reberca              72

7.       Sela                                70

8.       Dekmanca                        46

 

Besedilo in fotografije: SD Polje ob Sotli

Pripravil: eH