Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Superreferendum: Kako s(mo) glasovali na Kozjanskem in v Obsotelju


Včerajšnji superreferendumski dan je vsem trem vladnim reformnim zakonom prinesel približno enako usodo – volivci so jim izrekli odločen in prepričljiv PROTI.

Nič drugače kot na ravni celotne Slovenije ni bilo na območju Kozjanskega in Obsotelja oziroma v Celjski volilni enoti, kamor sodi volilni okraj Šentjur ter v Mariborski volilni enoti, kamor sodi okraj Šmarje pri Jelšah. Volilna udeležba v šmarskem volilnem okraju je bila tradicionalno nizka, čeprav tokratnih 36,96 % vendarle ne sodi med najnižje v Sloveniji. Šentjurski volilni okraj je beležil 41,11 % udeležbo, kar je primerljivo z državnim nivojem, kjer je volišča obiskalo 40,24% volilnih upravičencev.

Medtem ko so na državni ravni volivci pokojninsko reformo zavrnili z 72,18 %, Zakon o preprečevanju dela in zaposlovanja na črno z 75,54 % in popravke zakona o arhivih z 71,01 %, so se prebivalci šmarskega volilnega okraja iste zakone zavrnili (po enakem vrstnem redu)  z 82,70 %,  84,02 % in z 79,13 %, volilni upravičenci šentjurskega volilnega okraja pa s 82,06 %, 82,70 % in 77,15% .

R. Č.