Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Otvoritev športnih igrišč v Pristavi pri Mestinju (video)


Minulo, dogajanja polno soboto, je pred večnamensko športno dvorano v Pristavi pri Mestinju potekala otvoritev novih športnih igrišč. Na otvoritvi, ki jo je povezovala Anja Drozg, sta spregovorila slavnostna govorca, župan občine Podčetrtek Peter Misja in predsednik KS Pristava pri Mestinju Srečko Gobec.

Sončno in vetrovno vreme je privabilo nekaj deset ljudi, ki so prisostvovali otvoritvi novega igrišča za odbojko na mivki in novega igrišča za tenis. Prvo fazo izgradnje športnega parka v Pristavi, nogometno igrišče z umetno travo, so sicer končali in odprli pred dvema letoma. Letos so kapacitete povečali še za dve pridobitvi z željo, da bi se krajani vseh starosti družili in združevali ob športnih aktivnostih. Poleg tega pa bodo nove površine nudile šolarjem pestrejšo športno vzgojo.

Otvoritve se je udeležilo kar nekaj krajanov
Otvoritve se je udeležilo kar nekaj krajanov

Projekt je seveda podprt in realiziran s strani Občine Podčetrtek, projektant projekta je bil Gojko Lončarič, izvajalec je bil samostojni podjetnik Alojz Škorjanec. Anja Drozg je na otvoritvi poudarila, da so termini za uporabo nogometnih igrišč polni, vse bolj pa se polnijo termini za tenis. Prepričani so, da tudi igrišče za odbojko na mivki ne bo samevalo. Po uradni otvoritvi je namreč potekal prvi turnir odbojke na mivki v duhu “važno je sodelovati in ne zmagati”.

Igrišče za odbojko na mivki, rezanje traku, odpiranje šampanjca in nazdravljanje
Igrišče za odbojko na mivki, rezanje traku, odpiranje šampanjca in nazdravljanje

V nagovoru je župan občine Podčetrtek izpostavil tudi dejstvo, da Občina Podčetrtek poleg vlaganja v šolstvo sredstva namenja tudi športu. Nadstandard v občini Podčetrtek so dopolnili tudi z učiteljem športne vzgoje, ki otroke od prvega razreda dalje vzgaja po športnih normativih. Omenil je tudi poligon za gasilce, ki veliko tekmujejo in venomer dosegajo dobre rezultate. Zahvalil se je občinskemu svetu, ki vseskozi podpira projekte, posebej pa je šla zahvala človeku, ki je objekte projektiral in ga je prehitela smrt, g. Gobca.

Vabljeni k ogledu spodnjih video prispevkov, kjer smo posneli nagovore župana Petra Misje, predsednika KS Pristava pri Mestinju Srečka Gobca, poleg tega pa vabljeni k ogledu izjave Petra Misja o investiciji, načrtih za prihodnost in balinišču v Pristavi pri Mestinju, ki bo končano v kratkem.

 
 
 
v/t/f: Egon Horvat