Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Otvoritev pločnika, javne razsvetljave in prehoda za pešce v Šentvidu (video)


Minuli konec tedna je na parkirišču pri železniškem postajališču Šentvid potekala otvoritev pločnika, javne razsvetljave in prehoda za pešce. Slednje pomeni večjo varnost za ogroženo skupino v prometu, pešce, ki bodo od sedaj varneje hodili po dvesto dvajsetih metrih novega, z javno razsvetljavo osvetljenega pločnika ter varneje prečkali cesto.

Na otvoritvi do nedavnega najnevarnejšega odseka na regionalni cesti Rogatec in Šentjur so bili prisotni predsednik KS Šentvid pri Grobelnem Tomaž Hvala, ki se je po odpeti Zdravljici pevskega zbora iz Šentvida zahvalil vsem, ki so na kakršenkoli način pripomogli k varnejši poti skozi naselje. Obenem je poudaril, da gre za eno izmed sicer zelo pomembnih novitet v nizu pridobitev v Šentvidu, ki jih planirajo za prihodnost. Tudi župan občine Šmarje pri Jelšah Jože Čakš je izrazil veselje ob pridobitvi in se zahvalil vsem, ki so sodelovali pri projektu. Obenem je omenil kje naj bi potekala nova obvoznica, ki jo planirajo v državnem prostorskem načrtu. Kje približno naj bi potekala si lahko ogledate v enem od spodnjih video prispevkov.

Župan, župnik, predsednik KS Šentvid in arhitekt Planinšek
Župan, župnik, predsednik KS Šentvid in arhitekt Planinšek

Peter Planinšek, univ. dipl. inž. arh. je predstavil investicijo in dela, ki so potekala pri izgradnji pločnika, razsvetljave in prehoda. Najprej je pojasnil potek pločnika, ki naj bi po proučevanju in usklajevanju direkcije RS za ceste in Slovenskih železnic ter stroke bil najboljša rešitev. Investicija (projekt, nadzor in izvedba del) je znesla dobrih 130.000 EUR. Izvajalec del je bil Albin Leskovšek, nadzor del je prevzelo podjetje Navor, Projektiva inženiring iz Celja pa je pripravilo projektno dokumentacijo.

Moški pevski zbor je izvrstno odpel Zdravljico
Moški pevski zbor je izvrstno odpel Zdravljico

Novi pločnik, javno razsvetljavo in prehod za pešce je blagoslovil šentviški župnik Janez Nerad.

Seveda pa investicije in ureditev cest in cestnih infrastruktur na območju občine Šmarje pri Jelšah niso zaključene, saj na ureditev čaka cesta Šentvid-Ponikva, kjer sta trenutno zaključeni dve fazi, dokončanje tretje, najzahtevnejše, pa je po besedah župana načrtovano za prihodnje leto.

Vabljeni ko ogledu spodnjih video prispevkov, kjer smo pripravili nagovor predsednika KS Tomaža Hvale, župana Jožeta Čakša in arhitekta Petra Planinška.

 
 
 
v/t/f: Egon Horvat