Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Košarka: Šentjurčani brez licence KZS, Ferme v reprezentanci ml. članov; Špešič zapustil Rogaško, Tomić o slatinski torti; Zalokarjev memorial; Maljković vpoklical Lapornika


Prvoligaška košarkarska srenja je danes pričakovala pošto iz krovne organizacije, kjer so klubom sporočili rezultati rednega licenciranja. Že včeraj je bilo jasno, da so  Slatinčani kot nekdanji 1. b-ligaši prejeli izredno licenco, marsikoga pa je presenetila vest, da pogojem ni zadostil šentjurski prvoligaš. Jože Palčnik je za Radio Celje pred nekaj minutami dejal, da je nad odločitvijo komisije za licenciranje presenečen, saj gre za manjše pomanjkljivosti in jim niso bile predstavljene kot ključne. V Šentjurju se pripravljajo tudi na občni zbor, ki bo predvidoma 23. junija

KZS o licenciranju

 

Tadej Ferme iz KK Šentjur je trenutno udeleženec reprezentančne akcije mlajših članov, ki je v nedeljo in ponedeljek odigrala pripravljalni tekmi s Češko v Slovenskih Konjicah. Na drugi tekmi je s tremi trojkami dosegel 9 točk.

Ferme je po tekmi podal izjavo za portal Slovenska košarka

 

Rogaška Crystal se je po nekaj sezonah razšla z mariborskim centrom Igorjem Špešičem, ki je bil eden najvidnejših igralcev zasedbe.

Podrobneje v novici portala Košarka

Za isti portal je spregovoril branilec Boban Tomić, ki je z igranjem v zdraviliškem mestu zadovoljen.

Povezava k intervjuju

V Rogaški Slatini bo med 16. in 20. avgustom pravi košarkarski utrip, saj bodo pripravili številne aktivnosti.

Več na klubski spletni strani

 

V soboto so v Podčetrtku opravili z rednim občnim zborom, kjer na trenerskem stolčku ostaja Ervin Dragšič. Na tokratno druženje so povabili tudi starše mladih košarkarjev, ki jih imajo v klubu vedno več.

Preberite intervju z enim od njih v časopisu OKo 

 

V petek je šentjurski športni park gostil 12. tradicionalno košarkarsko druženje v spomin na pokojnega Alojza Zalokarja in druge pokojne šentjurske košarkarje. Po zaslugi košarkarskega fanatika Danila Razborška so se na igrišču s plastično podlago pomerile ekipe, standardne udeleženke memoriala.

Srečanje med Študentskim košarkarskim klubom Šentjur in močno pomlajenim Šentjurjem 2000 je minilo v znamenju prvih, saj so slavili s 77:54. S 30 točkami in 6 trojkami je pri študentih blestel Roman Verhovšek. 14 točk je dosegel Dejan Lapornik, ki so ga imenovali za naj igralca srečanja. Pri mlajših nasprotnikih sta po 14 točk vknjižila Peter Vodopivec in Robi Dremšak.

Na srečanju veteranov Šentjurja in Ponikve je tako kot je že nekajkrat doslej blestel neuničljivi Šentjurčan Jože Prezelj z 19 točkami. Na drugi strani se je z njim kosal Andi Zdolšek s 17, razglasili pa so ga tudi za igralca srečanja, ki se je končalo v korist domačinov s 67:45.

Med podelitvami priznanj so se s priložnostnim darilom spomnili tudi posebnega gosta prireditve, legendarnega celjskega košarkarskega trenerja Mileta Čepina, ki je lansko sezono med drugim pomagal tudi mladi Razborškovi vrsti …

 

Dodano naknadno

Med 20 kandidatov za člansko reprezentanco za EP v Litvi je selektor Božidar Maljković uvrstil tudi Luko Lapornika, ki je v tej sezoni nastopal v vrsti Zlatoroga, kamor je prišel iz matičnega Šentjurja.

Več v novici KZS

Izjava za Slovensko košarko

 

V videoposnetku si oglejte zaključne trenutke finala košarkarskega turnirja Športnih iger 2011 v Šentjurju

 

t/v: bR; f: JR

*Na fotografiji veterani Šentjurja in Ponikve