Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Z odprtega prvenstva Kozjega v namiznem tenisu


Tenis klub Kozje je ob koncu maja pripravil še en namiznoteniški turnir na katerem se je pomerilo dvajset tekmovalcev v posamezni konkurenci in tekmovanju dvojic.

Ob tradicionalnem božično-novoletnem turnirju v namiznem tenisu so tokrat prvič pripravili še odprto prvenstvo Kozjega v namiznem tenisu. Tekmovanje posameznikov, ki so prihajali iz skoraj celotne vzhodne Slovenije, so razdelili v dve kategoriji, do in nad 50 let. V starejši kategoriji je nastopilo osem posameznikov, ki so se najprej pomerili v dveh predtekmovalnih skupinah. Najboljša dva iz vsake skupine sta se pomerila v polfinalu, preostali pa v tolažilni skupini. Zmagovalec je postal Gorazd Štor iz Štor, drugi je bil Boris Škoberne iz Celja in tretji Janko Pondelak iz Radeč. V tolažilnem delu turnirja je bil med starejšimi najboljši Igor Štor iz Maribora. V mlajši kategoriji je nastopilo 12 tekmovalcev, zmago pa je osvojil Matevž Žgank iz Celja, na drugem mestu je bil Aleksander Poropat, prav tako iz Celja in na tretjem Robert Tepeš iz Rogaške Slatine. Zmagovalec tolažilnega turnirja med mlajšimi je postal Romeo Štrakl iz Lenarta.

Po tekmovanju posameznikov so organizatorji pripravili še tekmovanje dvojice, kjer je nastopilo deset parov v enotni kategoriji. Zmago je zabeležila dvojica Matevž Žgank – Aleksander Poropat, drugo mesto dvojica Robert Tepeš – Boris Škoberne in tretje mesto dvojica Igor Štor – Ervin Perčič.

Tekmovanju dvojic pa je sledil še tako imenovani super finale v katerem sta se pomerila zmagovalca obeh kategorij. Uspešnejši je bil Matevž Žgank, ki je tako osvojil še prehodni pokal Odprtega prvenstva Kozjega.

R.G.