Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Šport špas – 4. dan druženja in gibanja vseh generacij v Rogaški Slatini (foto in video)


Minulo soboto se je na Evropski ploščadi v Rogaški Slatini zbrala populacija od 1. do 9. razreda osnovnošolcev, ki so s športnim dnem obeležili svetovni dan gibanja. Slednjega je II. OŠ VIZ Rogaška Slatina nadgradila z organizirano športno zabavno prireditvijo, s poudarkom na okoljevarstvenih aktivnostih in aktivnostih na področju zdravja in prostovoljstva.

Že nekaj po 8. uri zjutraj so se učenci, zaposleni, prijatelji, starši in stari starši podali na pohod, katerega start je bil pred VIZ II. OŠ Rogaška Slatina in je bil prilagojen starosti in zahtevnostni stopnji. Pohod je potekal po trasah Rogaške Slatine do cilja na Evropski ploščadi. Učenci podružničnih šol Kostrivnica in Sveti Florijan so se odpravili do Evropske ploščadi peš. Tam je potekala osrednja prireditev, ki jo je povezoval športni novinar Peter Kavčič.

Prireditev na Evropski ploščadi so popestrili zanimivi gostje, saj je Peter Kavčič pred mikrofon povabil smučarskega skakalca Jurija Tepeša, košarkaša Željka Jotića in Marijo Merljak, strokovnjakinjo za zdravo prehrano. Ves čas prireditve je na stojnicah potekala promocija domačih eko pridelovalcev, merjenje srčnega tlaka in sladkorja v sodelovanju z ZP Rogaška Slatina in srečelov otroške folklorne skupine Spominčice. Za glasbo sta poskrbela šolski bend Feniks in domači rokerji Barni band, ki se že jeseni vrača na odre z novim, že tretjim albumom.

Nastopajoča - skupina Feniks in Barni band
Nastopajoča – skupina Feniks in Barni band

Ob tej priložnosti so nagradili tri razrede II. OŠ VIZ Rogaška Slatina, ki so zbrali največ starega papirja. Tretje mesto si je priboril 2. razred POŠ Kostrivnica z razredničarko Marjano Plemenitaš, 2. mesto je pripadlo 5.b razredu II. OŠ Rogaška Slatina z razredničarko Antonijo Deučman, največ papirja, kar 4.922 kg pa so zbrali učenci 8.c razreda II. OŠ Rogaška Slatina z razredničarko Jožico Nuč, ki je ob tej priložnosti dobila naziv “Eko učiteljica” za leto 2011.

Zgoraj levo 2. razred POŠ Kostrivnica, desno 5.b razred, spodaj 8.c razred OŠ Rogaška Slatina
Zgoraj levo 2. razred POŠ Kostrivnica, desno 5.b razred, spodaj 8.c razred OŠ Rogaška Slatina

Nagrado so podelili tudi najštevilnejši družini, ki se je pohoda udeležila, to je bila družina Lončar s sedmimi pohodniki, prav tako pa je nagrado prejela najstarejša pohodnica, Marija Došler.

Nagrade Lončarjem (levo zgoraj), najmlajšemu udeležencu in najstarejši udeleženki (levo spodaj)
Nagrade Lončarjem (levo zgoraj), najmlajšemu udeležencu in najstarejši udeleženki (levo spodaj)

Lepo vreme je poskrbelo za enkratno vzdušje in dogajanje na Evropski ploščadi, pohvale pa seveda tudi organizatorju, II. OŠ VIZ Rogaška Slatina.

Vabimo vas, da si v spodnjih video prispevkih ogledate nastop šolskega benda Feniks in Barni banda, ki ga je kot back vokalistka prvič(!) spremljala Lavra iz šolskega benda.

 
 
v/t/f: Egon Horvat