Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

S prvega pohoda po KS Vrbno – Podgrad (foto + video)


Ena najmanjših in ena najmlajših krajevnih skupnosti šentjurske občine je bila v soboto prizorišče prvega pohoda po krajevni skupnosti. Novost se je dobro prijela že v začetku, saj se je na izhodiščnem prostoru zbralo 120 pohodnikov oz. vsak peti krajan te 600-glave krajevne skupnosti, med potjo pa se je njihovo število še nekoliko povečalo.

Kljub sorazmerni majhnosti območja, so organizatorji pot speljali med številnimi bolj ali manj znanimi točkami, ki so jih udeležencem podrobneje predstavili. Veliko pozornosti je zbujala impozantna zbirka starin pri Špesovem kozolcu, vse skupaj pa je v lepem vremenu izpadlo še lepše, saj je lastnik ravno tisti dan praznoval okroglih 60 let.

Sledil je ogled Stojanove kašče in potem naskok na mesto, kjer je nekdaj stal grad Anderburg, ki ga sedaj ni več. S tega vidika je bilo veliko bolj oprijemljivo na ogledu miniature srednjeveškega gradu pri Tofant, ki je posvečena celjskim grofom.

Pohodniki so bili med nekajurno hojo deležni veliko gostoljubja, saj so se mnoge družine izjemno potrudile. Zahvale gredo družinam Špes, Stojan, Gajšek, Tofant in Novak iz Vrbnega ter družini Ocvirk, Dobovišek, Jančič, Štor in Videc iz Podgrada.

 

Fotoutrinki s pohoda

 

 

 

 

 


t/v: bR; foto: Branko Mihevc


*Na prvi sliki prizor, ko so pohodniki zbrani pod nekdanjim gradom Anderburg v današnjem Podgradu. Njegovo zgodovino je predstavil Miha Selič.

Na drugi sliki so obiskovalci pri miniaturi srednjeveškega gradu, ki ga je Jože Tofant iz Vrbnega posvetil grofom Celjskim