Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Prvomajski pohod po mejah Krajevne skupnosti Zibika


Zibiški prvomajski pohod je že tradicionalni, saj je letos potekal že trinajstič. Kot vsa leta prej ga je tudi letos organiziralo Športno društvo Zibika. Morda je bila številka 13 kriva, da je bilo pohodnikov nekoliko manj kot prejšnja leta, morda je k temu prispevalo nekoliko nestabilno vreme. Kljub temu se je na približno 20 kilometrov dolgo pot podalo okrog 160 pohodnikov. Če so se prva leta pohoda udeleževali predvsem domačini, pa je zadnja leta opaziti vedno več obiskovalcev od drugod. Ti se včasih kar ne morejo načuditi prijaznosti in gostoljubnosti domačinov.

Začetek poti je bil ob 8. uri pri cerkvah na Tinskem. Pot je vodila po vrhu Tinskega preko Bezgovice in Zibiške vasi do Zibike, od tam skozi Pustike na Škofijo ter preko Vršne vasi, Strtenice in Orehovca nazaj na Tinsko. Zanimivost pohoda je tudi v tem, da je skoraj ves čas poti mogoče videti celotno traso. Prvi pohodniki so na cilj prispeli kmalu po 13. uri.

Ob poti, ki sicer ni ves čas potekala povsem po mejah KS, so organizatorji v sodelovanju z domačini pripravili postojanke z obilno malico in drugimi okrepčili. Ker je bilo tudi vreme naklonjeno pohodnikom, so ti preživeli prijeten dan.

t,f: Tanja Rupnik