Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Praznik KS Podčetrtek v znamenju ponovnega pobratenja z Mestno četrtjo Tabor (video)


Zadnja majska sobota je v Podčetrtku minila v znamenju praznovanja KS Podčetrtek, tekmovanja za memorial Franca Renierja in majske noči. Vsi dogodki so se zvrstili pred PGD Podčetrtek, kjer smo bili priče tekmovanja, podelitvi nagrad, ki so si jih tekmovalci prislužili ter slavnostnem podpisu listine o ponovnem sodelovanju Mestne četrti Tabor – Maribor in KS Podčetrtek. Slednjo sta podpisala predsednik Mestne četrti Tabor Matjan Cojhter in predsednik KS Podčetrtek Boštjan Misja.

Listina o ponovnem sodelovanju “govori” o vzajemnosti in solidarnosti delovnih ljudi in občanov Mestne četrti Tabor z delovnimi ljudmi in občani KS Podčetrtek. Listina je bila oblikovana v težkih trenutkih, pri odpravah posledic potresa na Kozjanskem. Takrat je sodelovanje doseglo raven in zagotavljalo pogoje za trajno sodelovanje. Obe vodstvi sta sklenili, da se podpiše listina o pobratenju. Listina je bila podpisana leta 1975 je stkala vezi med takratno KS Jožice Flander in KS Podčetrtek. Nato so se vezi za daljši čas prekinile in prijateljstvo pozabilo, sta vodstvi po 36 letih sklenili, da bosta ponovno podpisali listini o sodelovanju. Ponovno podpisana listina seveda sledi vsem načelom, ki so bile v listini iz leta 1975. Hkrati je listina moralna zaveza, da se v prihodnje stori vse za nadaljnji razvoj ter utrjevanje vezi. Prijateljstva naj ne bodo nikoli pozabljena, vezi nikoli prekinjene.

Kot je v nagovoru dejal predsednik KS Boštjan Misja, gre za dve pomembni zadevi, ki sta se zgodili ta dan. Prva je seveda ponovno oživljen praznik KS Podčetrtek, druga pa je ponovna obnovitev vezi in prijateljstva z Mestno četrtjo Tabor.Celoten nagovor si lahko ogledate v spodnjem video prispevku.

Člani in članice PGD, gostje, pokali in učenci OŠ Podčetrtek
Člani in članice PGD, gostje, pokali in učenci OŠ Podčetrtek

Predsednik Mestne četrti Tabor – Maribor Matjan Cojhter je v nagovoru omenil globoko vez, ki veže oba kraja in poudaril, da to sodelovanje ne sme biti nikoli več prekinjeno in pozabljeno. Ob tej priložnosti je v imenu Mestne občine Maribor krajane KS Podčetrtek povabil na prireditve, ki se bodo v bližnji in daljni prihodnosti zgodile v Mariboru.

Pred podpisom listine je potekala podelitev priznanj in pokalov 7. meddruštvenega tekmovanja članov in članic za memorial Franca Renierja. Pri podelitvi so sodelovali predsednik, poveljnik in tajnik PGD Podčetrtek, poveljnik GZ Šmarje pri Jelšah in župan Peter Misja. Pred podelitvijo je spregovoril predsednik PGD Podčetrtek, Vladimir Grobelnik, kar si lahko ogledate v spodnjem video prispevku.

Seveda pa se spodobi, da na takšni prireditvi spregovori tudi župan občine Podčetrtek. Tudi njegov nagovor smo posneli in si ga lahko ogledate v spodnjem video prispevku. 

V uradnem delu so nastopili učenci OŠ Podčetrtek z igro Maček Muri, prireditev je povezovala Ksenja Grobelnik. Po uradnem delu je sledila majska noč z ansamblom Trio Mateja Jagriča.

Rezultati tekmovanja za memorial Franca Renierja:

ČLANICE:

1. mesto: PGD Loka pri Žusmu

2. mesto: PGD Sveti Štefan

3. mesto: PGD Podčetrtek

4. mesto: PGD Polje – Sedlarjevo

ČLANI:

1. mesto: PGD Sveti Štefan II.

2. mesto: PGD Pristava pri Mestinju

3. mesto: PGD Loka pri Žusmu

4. – 8. mesto: PGD Sveti Štefan I., PGD Podčetrtek, PGD Imeno, DVD Poljana Sutlanska, DVD Desinić.

 
 
 
 
v/t/f: Egon Horvat