Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Nogomet: Šentjur (video) in Šmarje s pomembnima zmagama, Rogaška s točko, nov poraz monsev


sentjur verzejV 3. slovenski nogometni ligi – vzhod in Štajerski nogometni ligi so bile minuli vikend na sporedu tekme 21. kroga. Edini kozjanski tretjeligaš Šentjur lahko po drugi zaporedni zmagi spet realno pričakuje obstanek v ligi. V Štajerski ligi so do nove zmage prišli Šmarčani, Rogaška je na domačem igrišču remizirala, Mons Claudius pa doživel nov visok poraz.

3. SNL – vzhod

V šentjurskem športnem parku je tokrat gostoval NK Tehnostroj Veržej. Na tekmi proti neposrednemu konkurentu za obstanek v ligi so domači povedli v 5. minuti, ko je žogo v lastno mrežo potisnil David Vinkovič. Po dobre pol ure igre so Šentjurčani vodstvo podvojili. Izid prvega polčasa je postavil trener – igralec Branko Žibert. Tudi v drugem polčasu niso popuščali in rezultatsko povsem povozili nasprotnika. Za 3:0 je v 57. minuti zadel Jernej Lampret, ki je med polčasom zamenjal Žiberta. V 63. in 68. minuti je dva zadetka dodal še Aleksander Magdič. Poraz Veržeja je nekoliko omilil David Vinkovič, ki je tokrat zadel v pravo mrežo in znižal izid na 5:1.

V spodnjem posnetku si oglejte pogovor s trenerjem Brankom Žibertom, ki je v zadnjih dveh krogih kot napadalec povsem prerodil ekipo Šentjurja.

Po drugi zaporedni zmagi Šentjurčani sicer ostajajo na dnu tretjeligaške razpredelnice a so zaostanek za trinajstim Veržejem znižali na 1, za dvanajsto Bistrico pa na 2 točki. Na vrhu ostajajo Odranci, ki imajo pred drugouvrščenim Simer Šampionom 7 točk prednosti. Prihodnjo nedeljo čaka Šentjurčane težko gostovanje v Celju, kjer bodo Simer Šampionu skušali odščipniti kakšno točko, ki bi bila zlata vredna v boju za obstanek v ligi.

MU Šentjur : Tehnostroj Veržej 5:1 (2:0)
Vinkovič (5′ – ag), Žibert (33′), Lampret (57′), Magdič (63′, 68′); Vinkovič (75′)

Zapisnik
Rezultati in lestvica

Poročanje spletnega mesta DNŠ MU Šentjur

Štajerska nogometna liga

Šmarčani so gostovanje v Pesnici začeli odlično in v 23. minuti povedli, ko je mrežo domačega vratarja zatresel Urban Jančič. Svojo priložnost je odlično izkoristil mladinec Rok Zlodej, ki je pet minut kasneje povišal vodstvo Šmarčanov. A Pesničani se niso predali in v 36. minuti z zadetkom Primoža Muršiča izid znižali. V naslednji akciji si je rdeč karton za prekršek v čisti situaciji prislužil šmarski igralec Rok Kuserbanj. Domači so številčno prednost vnovčili v 5. minuti drugega polčasa, ko je izenačil Sašo Tadina. Kljub igralcu manj v polju so Šmarčani prišli do novega vodstva, ko je svoj drugi zadetek na tekmi dosegel Urban Jančič. V 73. minuti je imel Andrej Paradiž odlično priložnost za izenačenje, a iz enajstmetrovke ni uspel premagati vratarja Davida Jesenka. Varovanci Ibrahima Neskića so prednost enega zadetka uspeli obraniti do zadnjega sodniškega žvižga, delo pa jim je nekoliko olajšal Sašo Tadina, ki je v 83. minuti prejel drugi rumeni karton.

Trener Mons Claudiusa Mladen Mikša je imel za gostovanje pri drugouvrščeni ekipi Šoštanja na voljo le 11 igralcev. Domači so upravičili vlogo favorita in dosegli visoko zmago. V prvem polčasu sta zadela Matic Hudarin in Dragan Vasič, v drugem pa sta zmago potrdila Željko Spasojevič in Matic Hudarin, ki je dodal še dva zadetka za svoj hat – trick.

Slatinčani so na domačem igrišču gostili Podvince. Prvi polčas se je končal po njihovih željah, saj so bili po zadetku Iztoka Tadine v vodstvu. V začetku drugega polčasa so gosti ostali brez igralca na igrišču, saj je drugi rumeni karton dobil Branko Lah. A kljub manjšemu številu igralcev so gostje izenačili v 57. minuti, ko je vratarja Andraža Kobilška premagal Denis Brumen. Varovanci Zvonka Serdarja, ki je pred kratkim na slatinski klopi zamenjal Urha Kobilška, do konca tekme niso znali vnovčiti prednosti igralca več in ostalo je pri rezultatu 1:1.

Šmarčani so se z dvanajsto zmago sezone prebili na 3. mesto Štajerske lige, Rogaška, ki je zbrala 22 točk, je na 9. mestu, Mons Claudius pa je s 13 točkami na dnu prvenstvene razpredelnice. Prihodnjo soboto bodo Slatinčani gostovali v Slovenj Gradcu pri ekipi Koroških gradenj, Rogatčani bodo na domačem igrišču igrali z Gerečjo vasjo, v goste k Šmarčanom pa prihajajo igralci Ormoža.

Tehnotim Pesnica : Šmarje pri Jelšah 2:3 (1:2)
Muršič (36′), S. Tadina (50′); Jančič (23′, 62′), Zlodej (28′)
Izključena: Tadina (83′ – 2 RuK, Pesnica), Kuserbanj (37′ – Šmarje)

Šoštanj : Mons Claudius 5:0 (2:0)
Hudarin (26′, 58′, 74′), Vasič (43′), Spasojevič (87′)

GIC Gradnje Rogaška : Podvinci Betonarna Kuhar 1:1 (1:0)
I. Tadina (34′); Brumen (57′)
Izključen: Lah (53′ – Podvinci)

Zapisnik
Rezultati in lestvica

Medobčinska liga

Člani KNK Ekod Kozje so na domačem igrišču gostili nogometaše iz Radeč. Gostje se iz Kozjega vračajo z vsemi tremi točkami. Za zmago s 3:1 je dva zadetka je dosegel David Knavs, enega pa Zijad Tutič. Edini zadetek za Kozje je iz enajstmetrovke dosegel Roman Iskrač.

KNK Ekod Kozje : Radeče 1:3 (0:2)
Iskrač (67′ – 11m); Knavs (5′, 22′), Tutič (49′)

Zapisnik
Rezultati in lestvica

* Na zgornji fotografiji je utrinek s srečanja v Šentjurju, kjer so domači proti Veržeju vknjižili pomembne tri točke.

v/f: bR
t: mK