Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Nogomet: črna sobota za klube z Obsotelja in Kozjanskega


sentjur dravogradPo odigranem 23. krogu v 3. SNL – vzhod in Štajerski ligi postaja jasno, da bo Obsotelje in Kozjansko v sezoni 2011/2012 najverjetneje ostalo brez tretjeligaškega kluba. Šentjurčani imajo po domačem porazu proti Dravogradu le še teoretične možnosti za obstanek. Podobno je s člani NK Mons Claudius v Štajerski ligi, ki so v soboto izgubili proti NK Marles hiše. Nevarni coni izpada se vse bolj približujejo tudi slatinski nogometaši, ki jih le boljša gol razlika loči od 12. mesta, ki pomeni izpad. Edini, ki imajo tri kroge pred koncem zagotovljen obstanek so Šmarčani, ki so bili v soboto brez možnosti proti Zavrču.

3. SNL – vzhod

Prvi polčas tekme v šentjurskem športnem parku med domačim DNŠ MU Šentjur in NK Koroška Dravograd se je končal brez zadetkov. V začetku nadaljevanja je za veselje sicer maloštevilčnih navijačev poskrbel trener/napadalec Branko Žibert, ki je žogo poslal za hrbet gostujočega vratarja Dejana Veršovnika. Korošci so v nadaljevanju preobrnili potek srečanja in po dobri uri igre je za izenačenje zadel Matic Kus. V 75. minuti so se Šentjurčani znašli v zaostanku, ko je žogo v mrežo poslal Lovro Plimon. Zmago Dravograda je v 85. minuti potrdil Dragan Ljubanić.

Svoje vtise je po tekmi strnil šentjurski kapetan Marko Gobec. Pogovor si oglejte v spodnjem videoposnetku.

 
Varovanci Branka Žiberta imajo tri kroge pred koncem le še teoretične možnosti za obstanek v 3. SNL – vzhod. Za 12. mestom, ki še zagotavlja obstanek, zaostajajo za 7 točk, kar pomeni, da v nadaljevanju štejejo le tri zmage ob predpostavki, da Zreče ne osvojijo več kot eno točko. Blizu naslova tretjeligaškega prvaka so nogometaši iz Odrancev, ki imajo pred celjskim Simer Šampionom pet točk prednosti. Šentjurski nogometaši bodo prihodnjo nedeljo gostovali pri NK Tromejnik G-Kalamar.
 
MU Šentjur : Koroška Dravograd 1:3 (0:0)
Žibert (47′); Kus (61′), Plimon (75′), Ljubanić (85′)
 
 
 

Štajerska liga

 
Dobra forma in rezultatska učinkovitost NK Šmarje pri Jelšah letošnjo pomlad je nakazovala, da bi lahko varovanci Ibrahima Neskića presenetili letos povsem dominantni Zavrč. A domačini so že po 12 sekundah igre pokazali, zakaj v Štajerski ligi nimajo konkurence, in povedli z zadetkom Mateja Murata. 3 minute pred zaključkom polčasa je vodstvo letošnjih prvakov Štajerske lige podvojil Goran Šnajder. Tudi v drugem polčasu je Zavrč prevladoval na igrišču. Za visoko zmago in petardo v mreži Davida Jesenka pa sta zadela Matej Lenart in dvakrat Mario Darmopil. Priložnost za častni gol Šmarčanov je imel kapetan David Firšt, ki pa je iz neposredne bližine streljal prek vrat.
 
Pet žog je na srečanju v Limbušu končalo tudi v mreži Mons Claudiusa. Domači člani NK Marles hiše so povedli v 23. minuti z zadetkom Nejca Busarja. Deset minut kasneje je varovancem Mladena Mikša uspelo izenačiti. Strelec je bil Samo Peer. Izid je bil poravnan do 67. minute, ko je za vodstvo domačih zadel Uroš Mauko. NK Marles hiše je v zadnjih desetih minutah prišel do visoke zmage. Dvakrat je zadel Mirnes Šljivo, enkrat pa Jan Lenič.
 
Slatinčani so gostovanje pri drugouvrščenem Šoštanju začeli dobro in dobili prvi polčas. V 40. minuti je zadel Dino Jutriša. Nogometašem iz Šaleške doline je v drugem polčasu uspel preobrat. V 57. minuti je izenačil izkušeni Željko Spasojevič. Slatinčani so imeli točko v žepu do 81. minute, ko je odločilni zadetek dosegel Edvin Vejizović in s tem poskrbel, da bodo morali varovanci Zvonka Serdarja še pošteno garati za obstanek v ligi.
 
Rogatčanom se obstanek v ligi vse bolj izmika. V dosedanjem delu prvenstva so zbrali 16 točk in zasedajo 13. mesto. Slatinčani imajo na 11. mestu 22 točk. Enak točkovni izkupiček imajo nogometaši iz Ormoža in Poljčan, kar zagotavlja napet boj za obstanek v ligi, iz katere izpadejo 3 moštva. Šmarčani s 43 točkami zasedajo 3. mesto. Prvouvrščeni Zavrč je s sobotno zmago obdržal 10 točk prednosti pred šoštanjem in si s tem zagotovil naslov prvaka Štajerske lige. Prihodnjo soboto bodo vse naše ekipe igrale na domačem terenu. Slatinčani se bodo pomerili z zadnjeuvrščeno Gerečjo vasjo, v Rogatec prihajajo nogometaši iz Pesnice, Šmarčane pa čaka lokalni derbi proti igralcem NK Boč Poljčane.
 
Zavrč : Šmarje pri Jelšah 5:0 (2:0)
Murat (1′), Šnajder (42′), Lenart (66′), Darmopil (84′, 90′) 
 
Marles hiše : Mons Claudius 5:1 (1:1)
Busar (23′), Mauko (67′), Šljivo (80′, 87′), Lenić (85′); Peer (33′)
 
Šoštanj : GIC Gradnje Rogaška 2:1 (0:1)
Spasojevič (57′), Vejizović (81′); Jutriša (40′)
 
 
* Foto: Šentjurski nogometaši so s sklonjenimi glavami zapuščali igrišče po novem porazu, ki najverjetneje pomeni izpad iz lige
 
v/f: bR
t: mK