Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Še letos Kulturni center Šentjur


Drži, Šentjurske novice so mesečnik, pa vendar se trudimo biti kolikor se le da ažurni. Občasno se zgodi, da kakšno pomembno informacijo izvemo tik pred oddajo časopisa v tiskarno. O predstavitvi idejnih projektov Kulturnega centra Šentjur (KC) smo pisali že pisali v prejšnji številki, vendar na dan oddaje izvedeli še nekaj eselih novic, ki jih nikakor nismo mogli več umestiti v objavo.

Moj uvodnik o ljubezni, dnevu žena in dnevu mučenikov je zato romal s tretje strani v koš – oziroma ga bom prihranil za marčevsko številko leta 2012. Tako ne bo nič zamujenega. Iz zelo visokih krogov, kjer so informacije merodajne, smo izvedeli, da se bo gradnja novega KC Šentjur začela že letos, in sicer konec druge polovice leta. Župan Marko Diaci naj bi v teh dneh podpisal pogodbo z Ministrstvom za pravosodje za selitev Okrožnega sodišča Šentjur v prazno upravno zgradbo Alposa. O tem se je govorilo že nekaj časa. Predviden termin za selitev je do sredine meseca aprila. Prav tako smo tokrat iz neuradnih virov izvedeli, da sta bili Občina Šentjur in Razvojna agencija Kozjansko uspešni pri pridobivanju nepovratnih evropskih sredstev iz razpisa Evropske kulturne fundacije (ECF) za pridobitev sredstev iz Sklada za spodbujanje kulture na Balkanu. Končno nam je godlo, da nas ima Evropa za Balkance. Šlo naj bi za 4,75 milijona € nepovratnih sredstev, ki jih bo občina namenila za gradnjo KC. Teh sredstev seveda ni dovolj za izgradnjo objekta, katerega predvidena cena je 7 milijonov €. Razlika (2,25 milijona €) bo pokrita delno iz državnega razpisa, kot je obljubila ministrica Majda Širca na sestanku z županom, delno pa bo sredstva morala zagotavljati občina iz proračuna. Polovico bo po govoricah sodeč primaknil največji slovenski trgovec Mercator, katerega direktor uprave mag. Žiga Debeljak je bil županov sošolec. V zameno naj bi imel Mercator na ploščadi novega KC elitno gurmansko restavracijo. Če smo se že spraševali, čemu tako visoki obiski državnih predstavnikov in predstavnikov gospodarstva, je danes odgovor na dlani. Kot kaže, ima naš župan vse povezave dobro premišljene in dogovorjene že v naprej.

Prav tako smo izvedeli, da naša prva kulturnica Anita Koleša odhaja iz JSKD v novo službo na občino na Oddelek za družbene dejavnosti, kjer naj bi se v celoti posvetila vodenju in nadzoru gradnje Kulturnega centra Šentjur. Za prosto delovno mesto vodje izpostave se zanima dosedanji predsednik Zveze kulturnih društev Šentjur in ambasador kulture Jože Mastnak Marjan, ki ga bo v ZKD, v kolikor bo dobil dovolj veliko podporo vseh kulturnih društev, zamenjal mlad občinski svetnik Boštjan Pisanec (LMD – GOŠ). Če ste nasedli vsaki besedi v tem uvodniku, vam želim, da si ob 1. aprilu – dnevu norcev tudi vi uspešno privoščite koga.

Jure Godler