Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Nogomet: Šmarčani v derbiju premagali Rogaško (video), tudi Šentjur in Kozje z zmago, Mons Claudius z remijem


nogometZa ljubitelje nogometa v Obsotelju je bila minuli vikend zagotovo najbolj zanimiva tekma v Rogaški Slatini, kjer so gostovali igralci NK Šmarje pri Jelšah. Več razlogov za veselje imajo v taboru Šmarja saj so vknjižili že četrto zaporedno zmago v pomladanskem delu prvenstva. Do zmage so prišli tudi Šentjurčani in Kozjani, Mons Claudius je vknjižil točko.

3. SNL – vzhod

Na tekmi med MU Šentjur in Palomo gledalci v prvem polčasu niso videli zadetka. V drugem so domači zaigrali bolje in v 55. minuti povedli, ko je mrežo vratarja Ščapa zatresel Levin Oparenović. Šentjurčani so si zmago in vse tri točke zagotovili v 79. minuti, ko je z zadetkom konči izid srečanja postavil Uroš Umek.

Šentjurčani po tretji zmagi sezone ostajajo na 14. mestu prvenstvene razpredelnice. NK Aha Emmi Bistrica, ki bo svojo tekmo odigrala v sredo, so se približali na točko zaostanka. Na vrhu so še vedno Odranci, sledita jim Simer Šampion in Kovinar Štore. Prihodnjo nedeljo Šentjurčane čaka gostovanje pri prvouvrščeni ekipi Odrancev.

MU Šentjur : Paloma 2:0 (0:0)
Oparenović (55′), Umek (79′)

Zapisnik
Rezultati in lestvica

Štajerska liga

Tako Slatinčani kot Šmarčani so v lokalni derbi krenili zelo motivirani. Na tekmi ni manjkalo ostrih dvobojev. Že v 9. minuti je moral šmarski trener Ibrahim Neskić zaradi poškodbe zamenjati vratarja Franca Voduška. Slatinčani so si v začetku pripravili dve obetavni priložnosti a je vratarja Davida Jesenka obakrat rešila prečka. Prvi gol je padel v 22. minuti, ko je po podaji Damjana Mauherja iz kota streljal Burim Asllanaj, žoga pa se je od Daria Drofenika odbila v domača vrata. Tri minute kasneje je moral pri Šmarčanih zaradi poškodbe iz igrišča Jure Zagajšek. Do konca polčasa se mreži nista več tresli. Slatinčani so bili v drugem polčasu nekajkrat blizu izenačenja. Strel Boštjana Hernavsa s prostega strela je za las zgrešil gol. Po prostem strelu je David Firšt skoraj zadel avtogol a je sicer zanesljivega Jesenka še enkrat več rešila prečka. Na drugi strani sta najlepši priložnosti za povišanje vodstva zapravila Firšt in Asllanaj. Globoko v sodnikovem podaljšku je Žiga Vraničar lepo prodrl v domači kazenski prostor, kjer ga je nepravilno zaustavil Robert Verbek. Enajstmetrovko je v zadetek zanesljivo spremenil Firšt.

V spodnjem posnetku si oglejte, kaj sta po tekmi povedala trenerja Urh Kobilšek in Ibrahim Neskić.

Končni izid je v 94. minuti postavil David Firšt s strelom iz bele točke.

nogomet
V 22. minuti je strel Asllanaja v mrežo preusmeril Drofenik
publika
Na tribunah se je zbralo lepo število gledalcev

Mons Claudius je moral zaradi kazni ob koncu jesenskega dela prvenstva še drugič to pomlad domačo tekmo odigrati na nevtralnem terenu. Tekmo proti Pohorju v Slovenski Bistrici so bolje začeli Rogatčani. V 24. minuti je za vodstvo zadel Denis Muratovič. To je bil tudi edini gol v prvem polčasu. Drugi del so bolje začeli gostje. V 50. minuti je za izenačenje poskrbel Sašo Makari, dobrih 10 minut kasneje pa je Pohorje v vodstvo popeljal Jure Srnec. Rogatčani se niso predali in 5 minut pred iztekom rednega dela z golom Dejana Polajžerja izenačili.

Na prvenstveni razpredelnici so med našimi predstavniki najboljši Šmarčani. Z 31 točkami zasedajo 4. mesto, Rogaška je z 20 točkami na 8. mestu, Mons Claudius, ki je zbral 12 točk, pa zaseda 13. mesto. Na vrhu še vedno prepričljivo vodi Zavrč. Prihodnjo soboto Šmarčani na domačem igrišču gostijo drugouvrščeni Šoštanj, Rogaško in Rogatec pa čakata gostovanji na Koroškem. Mons Claudius se bo pomeril s Koroškimi gradnjami, GIC Gradnje Rogaška pa s Peco.

GIC Gradnje Rogaška Slatina : Šmarje pri Jelšah 0:2 (0:1)
Drofenik (22′ – ag), Firšt (94′ – 11m)
Izključen: Verbek (93′ – 2RuK, Rogaška)

Mons Claudius : Pohorje 2:2 (1:0)
Muratovič (24′) Polajžer (85′); Makari (50′), Srnec (61′)

Zapisniki
Rezultati in lestvica

Medobčinska članska liga

Do nove zmage v MČL Golgeter so prišli tudi igralci KNK Ekod Kozje, ki so na domačem igrišču z 2:0 ugnali Brežice. Oba zadetka sta padla v drugem polčasu, uspešna pa sta bila Primož Založnik in Miha Golob.

KNK Ekod Kozje : Brežice 2:0 (0:0)
Založnik (70′), Golob (82′)
Izklučen: Popovič (74′ – Brežice)

Zapisnik
Rezultati in lestvica

v/t/f: Marko Kovačevič