Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Nogomet: lokalni derbi v Šentjurju dobil Kovinar (video), s praznično soboto rezultatsko zadovoljni le v Šmarju


nogometMinuli vikend so bile na sporedu tekme 19. kroga v 3. slovenski nogometni ligi – vzhod in Štajerski ligi. Z rezultatskim izkupičkom velikonočne sobote somed našimi klubi lahko zadovoljni le v taboru NK Šmarje pri Jelšah, ki se je iz gostovanja pri predzadnji ekipi Štajerske lige vrnil s polnim izkupičkm. Šentjur je na domačem igrišču v lokalnem derbiju moral priznati premoč Kovinarju iz Štor. Ob porazih Rogaške in Rogatca so gledalci videli več rdečih kartonov kot zadetkov, tudi Kozjani so zelenice spuščali sklonjenih glav.

3. SNL – vzhod

NK Kovinar Štore je že v prvem polčasu lokalnega derbija v Šentjurju upravičil vlogo favorita. Tretjeuvrščeno moštvo lige je povedlo v 21. minuti, ko je mrežo zateresel Blaž Trajkovski. Vodstvo je povišal lanski trener Šentjurja Oskar Drobne, ki je v 40. minuti postavil izid polčasa. Oskar Drobne je svoj strelski izkupiček podvojil v 70. minuti, ko je znova premagal vratarja Matjaža Kastelica. Šentjurčani so izid znižali v 82. minuti. Glavni sodnik srečanja Sašo Habjanič je pokazal na belo točko, zanesljiv izvajalec pa je bil Uroš Umek.

V spodnjem posnetku si oglejte, kaj je po tekmi povedal domači kapetan Levin Oparenović.

 
Pogovarjali smo se tudi s trenerjem Kovinarja Matjažem Štancarjem.
 
Šentjur je z 12 točkami iz 19 tekem povsem na dnu razpredelnice v 3. SNL – vzhod. V Četrtek jih čaka pomembno gostovanje v Slovenski Bistrici, ki je na lestvici mesto pred njimi. Na vrhu ostajajo Odranci, ki jim sledita Simer Šampion in Kovinar Štore.

MU Šentjur : Kovinar Štore 1:3 (0:2)
Trajkovski (21′), Drobne (40′, 70′); Umek (82′ – 11m)

Zapisnik
Rezultati in lestvica

Štajerska nogometna liga

Šmarčani so v soboto gostovali v Gerečji vasi. Domači so tekmo bolje začeli in povedli v 7. minuti, ko je mrežo vratarja Davida Jesenka zatresel Alen Kokot. Šmarčani so izenačil v 15. minuti, strelec je bil Alen Neskić. Dve minuti kasneje so gostje z zadetkom Urbana Jančiča povedli. V drugem polčasu je prišlo do vroče krvi na igrišču. Zaradi žalitev in groženj, namenjenih sodnikom, je bil v 58. minuti izključen Alen Kokot. Dve minuti kasneje je Dejan Horvat nepravilno igral v kazenskem prostoru, sodnik mu je pokazal drugi rumeni karton in dosodil enajstmetrovko za Šmarje. Zanesljiv izvajalec je bil Burim Asllanaj. Številčno premoč so Šmarčani izkoristili še v 76. minuti, ko je končni izid srečanja postavil Andrej Debelak.

NK GIC Gradnje Rogaška je na domačem igrišču gostil NK Pohorje. Tekma je bila rezultatsko odločena v 14. minuti, ko je edini zadetek srečanja dosegel gostujoči igralec Stefan Kolarič. Obe ekipi sta zadnji sodniški žvižg dočakali le z devetimi igralci na igrišču. Pri domačih je bil v 64. minuti zaradi drugega rumenega kartona izključen Nik Počivavšek, v 68. minuti pa je po prekršku v čisti situaciji rdeče opozorilo videl še Stanko Jovanovič. Pri gostih iz Ruš je bil v 67. minuti izključen Anžej Maček, v 90. minuti pa še David Rihtarič.

Mons Claudius je gostoval pri Podvincih. Domači so povedli v 22. minuti z zadetkom Mateja Hauptmana. V 41. minuti so se Rogatčani znašli v številčni prednosti saj je bil zaradi udarjanja izkljčen domači igralec David Petrovič. A monsi v drugem polčasu niso znali številčne prednosti spremeniti v zadetek. Razmerje na igrišču je bilo poravnano v 68. minuti, ko je bil zaradi udarjanja izključen Domen Mikša. V 76. minuti so Rogatčani ostali še brez Mateja Ferčeca, ki si je za prekršek v čisti situaciji prislužil pot pod prho. Domači so izključitve na strani Rogatca izkoristili že dve minuti kasneje, ko je Robert Petrovič postavil končni izid srečanja.

Šmarčani po deseti zmagi sezone ostajajo na 4. mestu Štajerske lige. Rogaška je po enajstem porazu padla na 11. mesto prvenstvene razpredelnice. Mons Claudius je na zadnjem mestu in ima točko zaostanka za 13. Gerečjo vasjo. Na vrhu ostaja neporaženi Zavrć, ki je v soboto v Pesnici šele drugič v letošnji sezoni remiziral. V sredo se bosta v lokalnem derbiju pomerila Mons Claudius in GIC Gradnje Rogaška, Šmarčani pa na domačem igrišču pričakujejo NK Marles hiše.

Zava Gerečja vas : Šmarje pri Jelšah 1:4 (1:2)
Kokot (7′); Neskić (15′), Jančič (17′), Asllanaj (60′ – 11m), Debelak (76′)
Izključena: Kokot (58′), Horvat (60′ – 2 RuK – oba Gerečja vas)

GIC Gradnje Rogaška : Pohorje 0:1 (0:1)
Kolarič (14′)
Izključeni: Počivavšek (64′ – 2 RuK), Jovanovič (68′ – oba Rogaška); Maček (67′), Rihtarič (90′ – oba Pohorje)

Podvinci Betonarna Kuhar : Mons Claudius 2:0 (1:0)
Hauptman (22′), R. Petrovič (78′)
Izključeni: D. Petrovič (41′ – Podvinci); Mikša (68′), Ferčec (76′ – oba Mons Claudius)

Zapisniki
Rezultati in lestvica

Medobčinska liga

Kozjani so v 15. krogu MČL Golgeter gostovali v Žalcu. Domači so zmagali z 2:0, oba zadetka pa je že v prvem polčasudosegel Klemen Prislan. Člani KNK Ekod Kozje na prvenstveni razpredelnici zasedajo 3. mesto. pred njimi je B selekcija Krškega in Žalec.

Žalec : KNK Ekod Kozje 2:0 (2:0)
Prislan (26, 33′)

Zapisnik
Rezultati in lestvica

* Zgornja fotografija je simbolična

t: mK
v: bR