Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Mirko Krašovec zaslišan pred parlamentarno komisijo o brezplačnikih


Nekdanji ekonom mariborske nadškofije iz Sodne vasi pri Podčetrtku Mirko Krašovec je danes nastopil pred parlamentarno preiskovalno komisijo, ki raziskuje financiranje brezplačnikov, ki so izhajali pred parlamentarnimi volitvami 2008.

V ozadju je predvidevanje, da so podjetja v cerkveni lasti, predvsem Zvon 1, s pomočjo posojil pomagali podjetju Progresija pri izdajanju brezplačnika Slovenski tednik. Po mnenju predsednice komisije Melite Župevc (SD) naj bi šlo za vezano trgovino, v kateri bi bila katoliška Cerkev v zameno za tovrstno podporo “uspešna” na nekaterih državnih razpisih.

Kot poroča MMC RTV Slovenija, je Krašovec komisiji povedal, da vseh poslov ni poznal, ne glede na to, da je bil član nadzornega sveta holdinga Zvon Ena, obenem pa je poudaril, da Cerkev ni imela nobenih koristi od brezplačnikov, prej škodo. Izpostavil je še, da so bili na nekaterih državnih razpisih uspešni, na številnih pa tudi ne. 

Mirko Krašovec sicer velja za enega glavnih krivcev gospodarskega poloma podjetij v lasti mariborske nadškofije, o čemer smo na Kozjansko.info že poročali

Več o zaslišanju Mirka Krašovca pred parlamentarno preiskovalno komisijo preberite v novici MMC RTV: Krašovec za posojila za brezplačnike ni vedel