Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Košarka: pred Slatinčankami še ena tekma; jutri finale ŠKL s Šmarčani; Sokov memorial dobili Šentjurčani


V predzadnjem krogu ženske košarkarske lige za razvrstitev od 7. mesta so v lokalnem obračunu Slatinčanke v Slovenskih Konjicah razočarale in izgubile za 30 točk. V soboto bodo v domači dvorani v sklepni tekmi sezone gostile Domžalčanke, katere so doslej edine uspele premagati.

GVT : Rogaška 79 : 49

 

Jutri bodo učenci OŠ Šmarje pri Jelšah nastopili v finalu Šolske košarkarske lige v ljubljanski hali Tivoli. Njihovi nasprotniki bodo učenci iz OŠ Louisa Adamiča Grosuplje, tekmo pa bodo prenašali tudi na Kanalu A.


Sokov memorial tretjič zapored v Šentjur

V soboto so se na tradicionalnem memorialu dr. Antona Soka, ki ga od leta 1994 dalje organizira Športno društvo Kozje in je tudi ena izmed prireditev ob prazniku Občine Kozje, ponovno zbrale veteranske ekipe in se pomerile v košarki.

Turnirja, ki se je odvijal v telovadnicah osnovnih šol Kozje in Lesično se je po odpovedi ekipe iz Podčetrtka udeležilo pet veteranskih ekip. V Lesičnem so se v predtekmovalni skupini merile ekipe iz Šmarja, Šentjurja in Lesičnega, v Kozjem pa ob domačinih še ekipa Sevnice. Drugouvrščeni ekipi iz vsake skupine sta se pomerili za končno tretje mesto, kjer je bila po izenačeni tekmi ekipa Sevnice boljša od ekipe Lesičnega. V finalu smo že tretje leto zapored videli dvoboj med ekipama iz Šentjurja in Kozjega in še tretjič so bili uspešnejši igralci Šentjurja.

Po tekmovanju so igralci vseh ekip položili cvetje in prižgali svečko na grobu dolgoletnega športnega zanesenjaka dr. Antona Soka, v spomin na katerega se že vrsto let odvija memorialni turnir. Tradicionalno druženje z zaključkom je bilo letos na domačiji Švajger na Vrhu, kjer sta predsednik Športnega društva Kozje Jože Zajc in župan Dušan Andrej Kocman podelila pokale najboljšim trem ekipam, košarkarji Šentjurja pa bodo še eno leto dlje imeli v lasti tudi prehodni pokal. (R.G.)

Rezultati predtekmovanja:

ŠD Kozje : Sevnica 66 : 48
KK Šentjur 2000 : Dren Lesično 52 : 24
ŠD Šmarje : KK Šentjur 2000 34 : 46
Dren Lesično : ŠD Šmarje 62 : 46

Mali finale: Dren Lesično : Sevnica 37 : 43

Finale: ŠD Kozje : KK Šentjur 2000 24 : 45


*Na fotografiji zmagovalci letošnjega Sokovega memoriala