Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Tudi pustni torek prinesel številna rajanja: v Šmarju nova oblast, v Podčetrtku čarodej, v Rogaški kurenti (foto)


pust rogaskaMaškare in šeme so se še zadnjič v tem tednu zbrale na pustni torek. Kot drugod po Sloveniji, so tudi v Obsotelju in na Kozjanskem pripravili rajanja na prostem. V Šmarju pri Jelšah so ženske prevzele lokalno oblast, v Podčetrtku je otroke zabaval čarodej Jole Cole, Rogaško Slatino pa so ob številnih drugih maskah obiskali tudi kurenti.

Omenjena pustovanja smo obiskali tudi mi. Fotoutrinke si oglejte v galeriji na Kozjansko.info.

V Šmarju nova oblast
Nekateri občani Šmarja pri Jelšah so 20 let čakali na dogodek, ki se je zgodil ob pustu. Ob pustu so šmarski občinarji obeležili tudi dan žena. Za en dan so občinsko oblast namreč prevzele ženske z županjo Jožefino na čelu. Primopredajo so poplaknili s kuhanim vinom in krofi.

pust smarje

Čarovniške norčije v Podčetrtku
Čarodej Jole Cole je pred večnamensko dvorano v Podčetrtku dodobra nasmejal otroke, ki so prišli našemljeni v izvirne in lepe maske. Vesel popoldan so si pričarali s plesom, petjem in sladkimi dobrotami.

pust podcetrtek

Maske preplavile Rogaško Slatino
Največje pustovanje v naših koncih so pripravili v Rogaški Slatini. Ob učencih iz vseh slatinskih šol, so Evropsko ploščad obiskale tudi ostale maškare od blizu in daleč. Manjkali niso niti kurenti, ki so še popestrili vesel dan v zdraviliškem mestu.

pust rogaska

Več fotografij v galeriji na Kozjansko.info (klik)

Preberite tudi:
Vesela pustna nedelja v Obsotelji in na Kozjanskem (foto)
Fotoutrinki s pustne sobote na Kozjanskem (foto)

t/f: Marko Kovačevič