Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Aleksander Svetelšek: Petrol ni nikoli odkupil terjatev od odvetnika Korošca, ampak mu je poravnal uslugo


Šmarčan Aleksander Svetelšek, drugi najvplivnejši Kozjanskega in Obsotelja v letu 2010, je bil v zadnjih mesecih eden izmed medijsko najbolj izpostavljenih slovenskih menedžerjev. Odmevno razkritje Financ, da je Petrol odkupil terjatve Svetelškovega znanca, celjskega odvetnika Korošca, ki jih je ta imel do bankrotiranega SCTja in da so bili podobni posli sklenjeni (in naknadno razveljavljeni) tudi z Mirom Senico, ga je odneslo z mesta direktorja Petrola.

Vendar pa se mu za prihodnost ni treba bati, saj ga po izteku donosne svetovalne ponudbe s Petrolom, junija čaka delovno mesto direktorja podjetja Pinus TKI, katerega lastnik je še en dober znanec medijev (in para Senica – Kresal) Jurij Pogačar

Svojo plat zgodbe odhoda s Petrola in nadaljnje karierne poti se je Svetelšek odločil predstaviti novinarju Novega Tednika. V pogovoru za ta časopis pojasnjuje, da je pravzaprav Korošec Petrolu naredil uslugo in ne Petrol Korošcu, da bi na mestu direktorja Petrola lahko ostal, a se je sam odločil za odhod, spregovoril pa je tudi o vzrokih svojega odhoda s Tuša. 

Preberite več:
Svetelšek: »Bitko v Petrolu bi dobil. Vendar bi me čakale druge. Čemu torej?«