Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Šentjurski policisti preiskali več kaznivih dejanj s področja premoženjske kriminalitete


S Policijske uprave Celje so sporočili, da so na Šentjurskem policisti od konca letošnjega januarja beležili večje število kaznivih dejanj vlomov in tatvin. Šlo je predvsem za vlome na gradbišča in tatvine iz gospodarskih poslopij ter delovnih strojev. Na podlagi zbiranja obvestil so policisti ugotovili, da je vlome in tatvine načrtoval in izvajal 20-letnik z območja Upravne enote Celje, kot sostorilca pa sta sodelovala 20-letnika z območja Upravne enote Šentjur pri Celju.

Ugotovljeno je bilo, da so omenjeni trije storilci v januarju in februarju letos izvršili šest tatvin iz gradbišč na območju UE Šentjur in Žalec, kjer so kradli različno orodje. Z gradbišč so ukradli tudi za najmanj 3.000 € akumulatorjev.

Iz delovnega stroja v Košnici so ukradli za več kot 1.000 € različnega orodja.

Osumljeni so vlomili tudi v vikend v Sotenskem, od koder so odnesli za več kot 2.000 € različnih strojev.

V Šedini so izpod gospodarskega poslopja odpeljali štirikolesnik znamke Loncin Tornado vreden 2.500 €.

Za prodajo ukradenih predmetov sta skrbela 20-letni Šentjurčan in 23-letni Celjan. Ukradene predmete sta prodajala različnim kupcem na območju Šentjurja in Šmarja pri Jelšah.

Šentjurski policisti so konec tedna pridržali 20-letnega Celjana ter opravili več hišnih preiskav in zasegli večino ukradenih in kasneje prodanih predmetov.


*Na fotografiji je policijska postaja v Šentjurju