Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Nogomet: Za uvod v pomlad zmage Šentjurja, Rogaške in Šmarja (video)


nogometS tekmami 14. kroga se je začel pomladanski del prvenstva v 3. SNL – vzhod in Štajerski nogometni ligi. Z izkupičkom minulega vikenda smo v Obsotelju in Kozjanskem lahko zadovoljni. Do zmag so prišli Šentjurčani, Šmarčani in Slatinčani. Mons Claudius je v lokalnem derbiju moral priznati premoč Poljčanam.

3. SNL – vzhod
Člani DNŠ MU Šentjur so uvodno tekmo pomladanskega dela prvenstva odigrali v Malečniku. Ob trenerju Branku Žibertu so šentjurske vrste vrste okrepili nekateri igralci, ki so prišli iz celjskega prvoligaša. V Malečniku 40 gledalcev v prvem polčasu ni videlo zadetkov. V drugem je v polno zadel Aleksander Magdič in Šentjurju priboril pomembne tri točke v boju za obstanek v ligi. To je bila šele druga zmaga Šentjurčanov v letošnji sezoni. Na 14 tekmah so zbrali 9 točk in zasedajo 14. mesto na lestvici.

Malečnik : Mu Šentjur 0:1 (0:0)
Magdič (50′)

Zapisniki tekem
Ostali rezultati in lestvica

Štajerska nogometna liga
Nov športni objekt v Šmarju pri Jelšah je bil med zimo dokončan. Tako so lahko šmarski nogometaši na prvi prvenstveni tekmi v pomladanskem delu sezone že uporabili nove slačilnice. Tudi njihov igralski kader se je med zimo okrepil. Iz Štor se je vrnil Urban Jančič, iz Rogatca je prišel vratar Franc Vodušek, po dveh letih brez nogometa zaradi poškodbe se je na zelenice vrnil Žiga Vraničar. Tekma s Pohorjem je prinesla kar sedem zadetkov. Gostje so povedli v 17. minuti, ko je zadel Aljaž Hriberšek. Šmarčani so izenečili v 24. minuti. Po strelu Davida Firšta je žogo v lastno mrežo poslal Jure Srnec. Pohorci so potrebovali le dve minuti za novo vodstvo. Žogo je za hrbet Voduška poslal Elvir Cukrič. Šmarčani so pred odmorom znova izenačili, ko je po podaji Alena Neskića zadel Andrej Debelak, a že takoj v naslednji akciji pustili Sašu Makariji, da goste popelje v novo vodstvo. V drugem polčasu so vranovanci Ibrahima Neskića odigrali nekoliko bolj zbrano v obrambi. V 49. minuti je bil izid znova poravnan, ko je po zmedi v kazenskem prostoru zadel David Firšt. S klopi je vstopil Žiga Vraničar, ki je poživil šmarski napad. V 88. minuti je lepo ušel branilski liniji in žogo poslal mimo vratarja Potpare, tik pred golovo črto pa jo je v mrežo poslal Burim Asllanaj.

V spodnjem posnetku si oglejte, kaj je po tekmi povedal domači trener Ibrahim Neskić.

Člani NK Mons Claudius Rogatec so za uvod v pomladanski del prvenstva gostovali pri lokalnih rivalih iz Poljčan. Okrog 100 gledalcev je v prvem polčasu videlo en zadetek. Boč je povedel v 41. minuti, ko je žogo za hrbet vratarja Pečka poslal Marko Avgustinčič. V drugem polčasu zadetkov ni bilo vse do 83. minute, ko je izid poravnal David Mikše. Da so vse tri točke ostale doma, je tri minute kasneje z zadetkom poskrbel Rok Jelovšek.

V edini nedeljski tekmi štajerske lige so Slatinčani gostovali v Ormožu. Tekmo so začeli dobro in po 22. minutah igre z zadetkom Boštjana Hernavsa povedli. Domači so izenačili štiri minute kasneje, ko je žogo za hrbet vratarja Andraža Kobilška poslal Josip Novak. Zmagovalca je v 70. minuti odločil Uroš Mikše, ki je z zadetkom prinesel pomembne tri točke Rogaški. 

Po 14 odigranih tekmah na prvenstveni razpredelnici najbolje kaže Šmarčanom, ki so z 22 točkami na 5. mestu, Rogaška je z 19 točkami dve mesti nižje, 8 zbranih točk pa Mons Claudius postavlja na predzadnje mesto.

Šmarje pri Jelšah : Pohorje 4:3 (2:3)
Srnec (24′ – ag), Debelak (41′), Firšt (49′), Asllanaj (88′); Hriberšek (17′), Cukrič (26′), Makarija (42′)

Boč Poljčane : Mons Claudius 2:1 (1:0)
Avgustinčič (41′), Jelovšek (86′); Mikše (83′)

Carrera Optyl Ormož : GIC gradnje Rogaška 1:2 (1:1)
Novak (26′); Hernavs (22′), Mikše (70′)

Zapisniki
Rezultati in lestvica

* Na zgornji fotografiji je veselje Šmarčanov po odločilnem zadetku v 88. minuti

v/t/f: Marko Kovačevič