Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Nogomet: Trenerske spremembe pri Mladih upih


 

Šentjurski nogometaši so z 10. januarjem končali zimsko spanje, pred nadaljevanjem sezone, ki je bila doslej neuspešna, saj zasedajo zadnje mesto v vzhodni skupini 3. SNL, pa so znane spremembe na trenerskih položajih, prišlo pa je tudi nekaj igralcev.

Šentjurska članska ekipa se po lanskem izpadu iz 2. SNL ni pobrala v celotnem jesenskem delu tretjeligaškega prvenstva. V štirinajstih tekmah so le enkrat zmagali in trikrat remizirali, kar jih uvršča na zadnje mesto. Ekipa se pod vodstvom Draga Kostanjška ni najbolje znašla, zato je kar logično, da je v odmoru prišlo najprej do zamenjave na trenerski klopi.

Šentjurčane bo tako v nadaljevanju prvenstva vodil Branko Žibert, ki je v zadnjih letih pogostokrat ekipi pomagal tudi kot igralec. 43-letni Žibert je po osamosvojitvi Slovenije uspešno nastopal za ljubljansko Olimpijo in kasneje dolgo igral v Avstriji. Pred leti se je stalno naselil v Šentjurju in se priključil tudi našim nogometašem. Žibert je sicer specialist za fizično pripravo, je osebni trener nekaterih vrhunskih slovenskih nogometašev, z individualnim programom priprav je pred meseci pomagal tudi kapetanu slovenske reprezentance Robertu Korenu. Ali bo Žibert uspel povezati šentjurske
tretjeligaške niti, bo jasno verjetno že kmalu, saj se prvenstvo nadaljuje marca. Igralski kader so okrepili trije igralci. Iz Slovenskih Konjic se je vrnil vratar Matjaž Kastelic, obrambne vrste je okrepil 27-letni Levin Oparenovič, nekoč igralec Krškega in Celja. V klub se je vrnil tudi Aleksander Mandič.  

V šentjurski klub pa je prišel še en stari znanec. Mladinske selekcije bo namreč prevzel Rado Jurjec, ki je v Šentjurju kot glavni trener že uspešno deloval ob ustanovitvi nogometnega kluba leta 1992. Tedaj se je začel hiter vzpon šentjurskega nogometa, ki se je nekaj let kasneje zaradi nerealnih ambicij nesrečno končal.

Predsednik kluba Frenk Trobec je še dejal: “Ekipa je bila v jesenskem delu prvenstva zagotovo sposobna več od osvojitve le šestih točk.Razmere so alarmantne, velika škoda bi bila, če bi izpadli še iz 3. lige. Zato smo se projekta obstanka lotili zelo resno. Mislim, da smo med tretjeligaši kot prvi začeli s pripravami”.


L.H. / Šentjurske novice, dodatki bR

 

*Na fotografiji prva postava šentjurskih nogometašev, ko je bil trener Rado Jurjec, pod njim pa je tudi zimzeleni vratar Dejan Fideršek. Povezava k prvem obdobju šentjurskega nogometa