Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Nogomet: Šmarčani v lokalnem derbiju deklasirali Rogatec, poraz Šentjurja (video) in Rogaške


mu sentjur cardaZ minulim nogometnim vikendom bodo najbolj zadovoljni v taboru NK Šmarje pri Jelšah. Šmarčani so v lokalnem derbiju visoko premagali Mons Claudius iz Rogatca. Šentjurčani so po spodbudnem začetku pomladanskega dela prvenstva doživeli visok poraz na domačem igrišču. Slatinčani so izgubili proti prvouvrščeni ekipi Štajerske lige. V soboto so s tekmami enajstega kroga prvenstvo nadaljevali tudi člani Medobčinske članske lige, v kateri nastopa NK Odred Kozje, ki pa je tokrat bil prost.

3. SNL – vzhod

Člani DNŠ MU Šentjur so na domačem igrišču gostili člane NK Čarda. Gostje so bili boljši nasprotnik in že po manj kot 15 minutah igre z zadetkoma Uroša Pavla in Simona Gjereka vodili z 2:0. V drugem polčasu je za goste najprej dvakrat zadel Aljoša Cipot, visoko zmago s 5:0 pa je potrdil Darko Atanasov. Šentjurčani so imeli priložnost za znižanje izida v 89. minuti, ko je sodnik pokazal na belo točko, a Admir Filović ni uspel zatresti mreže vratarja Prše (glej spodnji video).

V spodnjem posnetku si oglejte, kaj je po tekmi povedal domači kapetan Marko Gobec.

 
V 89. minuti bi lahko Admir Filović znižal izid. Kako je izvajal enajstmetrovko, si oglejte spodaj.
 
 
Šentjurčani so po 15 odigranih tekmah z 9 zbranimi točkami na zadnjem 14. mestu prvenstvene razpredelnice. Pred njimi so Stojnci z 12 točkami. Na vrhu so Odranci z 38, Simer Šampion z 31 in Kovinar Štore s 27 točkami.
 
MU Šentjur : Čarda 0:5 (0:2)
Pavel (3′), Gjerek (14′), Cipot (51′, 67′), Atanasov (73′)
 
 

Štajerska nogometna liga

Člani NK GIC gradnje Rogaška so prvi polčas proti favoriziranem Zavrču končali brez zadetkov. Prvouvrščena ekipa Štajerske lige je v drugem delu stopila na plin. V 55. minuti je je slatinsko mrežo načel Peter Murko, 10 minut kasneje pa je končni izid srečanja postavil Sandi Čeh.
 
Lokalni derbi, ki je bil odigran pod žarometi na umetni travi v Slovenski Bistrici in si ga je ogledalo okrog 100 gledalcev, je bil rezultatsko odločen že v prvem polčasu, ki so ga Šmarčani z dvema zadetkoma Davida Firšta in enim Damjana Mauherja dobili s 3:0. Tudi v drugem polčasu so na igrišču prevladovali Šmarčani. V 47. minuti je Firšt zadel za svoj hat trick, visoko zmago pa sta potrdila Andrej Debelak in Žiga Vraničar.
 
Na prvenstveni lestvici še naprej najbolje kaže Šmarčanom, ki so na 5. mestu, Slatinčani so na 7. mestu, Rogatčani pa na 13. mestu.
 
GIC Gradnje Rogaška : Zavrč 0:2 (0:0)
Murko (55′), Čeh (65′)
 
Mons Claudius : Šmarje pri Jelšah 0:6 (0:3)
Firšt (10′, 45′, 47′), Mauher (37′), Debelak (66′), Vraničar (89′)
 
 
* Na zgornji fotografiji je utrinek s tekme med DNŠ MU Šentjur in NK Čarda
 
v/f: bR
t: mK