Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Crescendo z odličnim koncertom polepšali praznik žena (foto in video)


crescendoKnjižnica Šmarje pri Jelšah je za abonente in ostale obiskovalce na predvečer dneva žena pripravila pravo glasbeno poslastico. Na oder šmarskega kulturnega doma so povabili Vokalno instrumentalno zasedbo Crescendo.

VIZ Crescendo sestavlja 5 šolanih glasbenikov iz različnih koncev Slovenije, dva izmed njih, Franci Kolar in Jernej Brilej, prihajata s Kozjanskega. Miha Šrimpf (prva pozavna, kitara, tolkala), Peter Gojošek (druga pozavna, kitara), Danilo Dominko (prva trobenta, kitara), Franci Kolar (druga trobenta) in Jernej Brilej (vokal in diatonična harmonika) na svojih koncertih igrajo različne zvrsti glasbe, od klasike, popa, ljudske glasbe in petja in narodnozabavne glasbe. Širšemu krogu občinstva so postali znani s septembersko zmago na 41. festivalu narečne popevke, predstavili pa so se tudi v oddaji Slovenija ima talent. Šmarčanom so se predstavili že kot gostje božično – novoletnega koncerta Big banda Šmarje pri Jelšah. Tokratni koncert so ob odlični glasbi popestrili tudi s številnimi humornimi vložki in zanimivimi “gosti.”

Med “gosti” šmarskega koncerta je bil tudi Werner. V spodnjem posnetku prisluhnite venčku dalmatiskih s Klapo Crescendo. Nekaj utrinkov s ponedeljkovega koncerta pa lahko ujamete tudi v galeriji fotografij na Kozjansko.info.  

 
crescendo
Obiskovalci so bili priča tudi prikazu, kako v Franciji moški praznujejo praznik 40 mučenikov
 
crescendo
Člani zasedbe so se izkazali tako z instrumentalno kot vokalno izvedbo koncerta
 
 
v/t/f: Marko Kovačevič