Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Preiskana tatvina avtomobila in več ostalih kaznivih dejanj


 

Policisti Policijske postaje Rogaška Slatina so v soboto, 5. februarja, izsledili 22-letnega domačina, ki je v noči iz 3. na 4. februar s parkirišča v Štorah ukradel vozilo znamke Volkswagen Cady.

Policisti Policijske postaje Rogaška Slatina so v soboto v nočnih urah v Rogaški Slatini opazili vozilo znamke Volkswagen Cady, reg. št. CE Z5-192, za katerega so imeli podatek, da je bilo v noči iz četrtka na petek ukradeno v Štorah. Policisti so poskušali voznika ustaviti, vendar ta znaka policistov za ustavljanje ni upošteval in je s pospešeno hitrostjo odpeljal. Policisti so mu sledili, vendar je vozniku uspelo pobegniti. Policisti so v nadaljevanju pregledali širšo okolico kraja, kamor je voznik odpeljal in ukradeno vozilo našli na gozdni cesti v kraju Prnek v bližini stanovansjke hiše. V hiši so izsledili 22-letnega domačina, ki je vozil ukradeno vozilo in ga pridržali.

V nadaljevanju so ugotovili, da je lastnik stanovanjske hiše dan pred omenjenim dogodkom na Policijski postaji Rogaška Slatina podal predlog za pregon kaznivega dejanja Kršitev nedotakljivosti stanovanja po 141/I čl. KZ-1, saj je ugotovil, da je v njegovi sicer prazni hiši, v zadnjih dneh bivala neznana oseba.

Z zbiranjem obvestil in opravljenimi razgovori so policisti ugotovili, da je osumljeni 22-letnik poleg omenjene tatvine vozila in kršitve nedotakljivosti stanovanja, osumljen še storitve kaznivega dejanja tatvine. V mesecu decembru 2010 je namreč iz poslovalnice trgovskega podjetja v Rogaški Slatini ukradel 12 vrednostnih bonov po 25 €, ki jih je kasneje tudi unovčeval v njihovih trgovinah. Poleg tega je na škodo istega podjetja osumljen storitve še vsaj 10 kaznivih dejanj – ponarejanja ali uporabe ponarejenih vrednotnic ali vrednostnih papirjev po čl. 244/I KZ-1 RS, saj je več bonov tudi ponaredil in unovčil.

22-letnik je osumljen tudi kaznivega dejanja tatvine platišč s pnevmatikami, ki jih je konec leta 2010 ukradel izpred stanovanjske hiše v Rogaški Slatini ter tatvine okoli 600 €, ki jih je 30. januarja 2011, ukradel iz predala pisalne mize v poslovnem objektu v Rogaški Slatini.

Zaradi suma storitve omenjenih kaznivih dejanj bodo policisti 22-letnika kazensko ovadili.

 
*Na fotografiji stavba slatinske policijske postaje