Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

O starših nove generacije z Marjeto Novak in Robertom Kržišnikom (foto in video)


starsi nove generacijeV petek zvečer so obiskovalci v spodnji dvorani Kulturnega doma Šmarje pri Jelšah lahko prisluhnili zanimivemu predavanju in predstavitvi knjige Starši nove generacije – priročnika, ki sta ga po lastnih izkušnjah spisala Marjeta Novak in Robert Kržišnik. Predstavila sta zanimive koncepte pri vzgoji otrok, medgeneracijskih odnosih, iskanju dogovora med vsemi člani družine in ostale temelje za srečno, zdravo in uspešno družino.

Marjeta Novak je po rodu Šmarčanka, ki živi in dela v Ljubljani. Skupaj z možem Robertom Kržišnikom sta ustanovila podjetje Humus (Humani uspehi), ki se med drugim ukvarja z mediacijo. Pred kratkim sta napisala knjigo Starši nove generacije, v kateri opisujeta svoje metode pri vzgajanju otrok. Njuna petčlanska družina ni običajna, saj so vsi trije otroci iz njunih prejšnjih zvez. S pomočjo svojih poklicnih izkušenj (Marjeta je magistra komunikologije, Robert pa magister psihoterapije) sta uspela ustvariti uspešno gospodinjstvo, ki se poslužuje drugih metod kot klasične družine. Kot pravita, je za dobre meddružinske odnose potrebno medsebojno razumevanje in spoštovanje potreb, redna komunikacija, spoštovanje in vzajemnost.

Na predstavitvi sta predstavila nekaj konceptov za starše nove generacije. Staršem sta svetovala, kako naj se razdelijo gospodinjska in ostala opravila v hiši, kako naj se lotevajo dogovorov o počitnicah in skupnemu preživljanju prostega časa, poudarila pa sta tudi pomen rednih družinskih sestankov.

V spodnjem posnetku si oglejte pogovor z Marjeto Novak in Robertom Kržišnikom, avtorjema knjige Starši nove generacije.

marjeta novak
Da je bila ena prvih predstavitev knjige Starši nove generacije prav v Šmarju, gre zasluga Šmarčanki Marjeti Novak
starsi nove generacije
Knjiga je naprodaj tudi v Knjižnici Šmarje pri Jelšah
starsi nove generacije
Obiskovalci so z zanimanjem prisluhnili predstavitvi
starsi nove generacije
Avtorja knjige sta Robert Kržišnik in Marjeta Novak

v/t/f: Marko Kovačevič