Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Košarka: Članske ekipe večinoma počivale; 20. srečanje Ponikve in Vitanja


 

Zaradi zaključnega turnirja pokala Spar pretekli konec tedna na sporedu ni bilo rednih ligaških srečanj. Šentjurčani so v četrtfinalu izgubili s kasnejšimi finalisti iz Domžal. Ekipa ŠRK Koši je v Komendi odigrala zaostalo srečanje in si s porazom skoraj dokončno zaprla vrata v višji tekmovalni rang.


Pokal Spar – četrtfinale

KK Helios Domžale : KK Šentjur 83:62

Poročanje KK Šentjur

3. SKL vzhod – 12. krog

Komenda Hram Gorjan : ŠRK Koši (16 točk za Komendo)

Lestvica (ŠRK Koši si deli 2. mesto) 

 

Na Ponikvi so v petek odigrali jubilejno 20. srečanje košarkarskih rekreativcev veteranov med tamkajšnjo ekipo in Vitanjem.

Tradicijo resnično pravih prijateljskih košarkarskih srečanj med Ponikvo in Vitanjem sta leta 1991 zakoličila Branko Potočnik in Jožko Jurak, ki sta tudi sicer vsakoletna iniciatorja dogodka, ki se izmenično seli v oba kraja.

Tokrat so bili v šolski telovadnici na Ponikvi rezultatsko boljši gostje, vendar izid tudi tokrat ni bil v ospredju.

V počastitev okrogle zaporedne številke srečanj so v šolski avli postavili razstavo s fotografskim in drugim gradivom o dosedanjih srečanjih.

 

 

V 6. krogu Veteranske lige v košarki Kozjansko je bila odigrana le ena tekma, ekipa Dren Lesično je namreč na tekmo prišla le s štirimi igralci. V drugi tekmi smo videli zelo izenačen in na trenutke živčen obračun v katerem so večino tekme vodili Kozjani, zmage pa se je na koncu veselila ekipa iz Šentjurja. Slednji so nakratko povedli le na koncu druge četrtine, potem pa spet na polovici zadnje in vodstvo uspešno zadržali do konca.

KK PODČETRTEK : DREN LESIČNO 20:0 b.b. Ekipa Dren Lesično je na tekmo prišla le s štirimi igralci.

KK ŠENTJUR 2000 : ŠD KOZJE 61:58 (41:47, 28:27, 13:17) (Grajžl 25, Zdolšek 16 / Gradišek 17, Kranjec 17)

ŠD ŠMARJE prosti

LESTVICA PO 6. KROGU – VeLiKo KOZJANSKO

1. KK PODČETRTEK 10
2. KK ŠENTJUR 2000 7
3. ŠD KOZJE 5
4. ŠD ŠMARJE 4
5. DREN LESIČNO 3

 

*Na manjši fotografiji pogled na razstavni pano ob jubilejnem srečanju na Ponikvi; na večji fotografiji udeleženci letošnjega srečanja