Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Čokoladni velikan znova na ogled


 

V prostih hotela Žonta zadnje tedne vzbuja zanimanje kopija Eifflovega stolpa iz čokolade, ki po merili vzorno sledi pariškemu originalu. Njegov avtor je mladi slivniški kuharski virtuoz Primož Vodeb, ki ga je naredil pred tremi leti, in sicer za namen sodelovanja na gostinsko turističnem zboru, kjer je kot prvi v zgodovini teh tekmovanj dosegel vseh sto možnih točk. Takrat je za izdelavo porabil približno dva meseca.

Stolp je bil kasneje predstavljen na različnih mestih, potem pa je počival v hrambi, kjer ga je nekoliko načel zob časa. Primož se je odločil, da ga popravi in ponovno pokaže javnosti, renovacija pa je trajala dva tedna. Konstrukcija je narejena iz lesa, obdana pa je šestimi kilogrami čokolade, ki jo je za ta namen moral posebej naročiti iz Francije. Na ogled bo gotovo še ves prihodnji mesec.

Ambicije soupravljavca šentjurskega hotela na kulinaričnem področju so visoke. Trenutno se pripravlja na udeležbo na enem največjih mednarodnih tekmovanj, ki bo v Carigradu, Primož pa načrtuje eksponat, ki ga Slovenija še ni videla. Tam bo sicer tekmoval v slaščičarski artistiki in posebnem tekmovanju v kuhanju v živo. To poteka tako, da tekmovalci ne vedo, katera živila bodo dobili … Le 5 minut pred samim tekmovanjem jim predajo škatlico z živili, potem pa imajo pet minut za razmislek in pol ure za pripravo jedi.

Perspektivni 23-letni gastronom, študent na mariborski višji šoli za gostinstvo in turizem, ni kdorsibodi, saj je doslej zbral že številna stanovska priznanja. Med drugim se je s slovensko kuharsko reprezentanco okitil z naslovom evropskega prvaka, takrat pa je s sotekmovalcem v finalu ugnal tudi kuharski par iz znamenite hotelske verige Hilton.

 

t/f: bR

 

*Na fotografiji avtor in njegova obujena čokoladna konstrukcija