Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Po avtocesti divjal z 245 km/h; huje poškodovana sopotnica pri Tuncovcu


S Policijske uprave Celje so sporočili, da so policisti v petek, 7. januarja, okoli 22. ure na avtocesti pri Dramljah v smeri Celja ustavili voznika osebnega vozila, ki je vozil 245 km/h!

Vozniku so policisti izdali obdolžilni predlog. Predpisana globa za omenjen cestnoprometni prekršek je od 300 do 5.000 EUR, 9 kazenskih točk in prepoved vožnje motornega vozila od 1 do 12 mesecev.

V sporočilu so še dodali, da bi se moral vsak voznik zavedati, da bi v primeru prometne nesreče pri takšni hitrosti povzročil katastrofalne posledice.

Voznik, ki bi na primer nameraval pravilno prehitevati, kljub temu, da bi se predhodno prepričal o varnem prehitevanju, najverjetneje ne bi mogel zaznati vozila, ki bi za njim pripeljalo s tolikšno hitrostjo.

 

Dan kasneje se je okoli 17.30 ure na glavni cesti zunaj naselja Tuncovec zgodila prometna nesreča. 20-letni voznik osebnega avtomobila, ki je vozil po lokalni cesti iz smeri Spodnjega Sečovega, je na glavno cesto zapeljal v trenutku, ko je po njej iz smeri Podplata pripeljal 51-letni voznik osebnega avtomobila. Kljub zaviranju in umikanju slednjega, je v križišču prišlo do trčenja. V prometni nesreči se je huje poškodovala 46-letna sopotnica v vozilu voznika, ki je pripeljal po glavni cesti.